Un anunţ mult aşteptat de pasagerii români

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal SOCIAL

Legislaţia europeană stabileşte clar drepturile pasagerilor de a li se returna preţul biletelor de zbor, în cazul în care apare ceva neaşteptat.

Comisarul European pentru transporturi, Adina Vălean, a recunoscut ieri pe două posturi de televiziune că la nivelul Comisiei Europene s-au făcut presiuni uriaşe din partea companiilor aeriene, astfel încât pasagerii să fie obligați să accepte VOUCHERE pentru zborurile anulate din cauza pandemiei, în loc de rambursarea banilor. Ea spune că a fost respinsă orice modificare legislativă și că a recomandat companiilor să facă VOUCHERELE  cât mai atractive, pentru a fi acceptate de clienți.

“Rămâne dreptul fundamental al pasagerilor de a le fi rambursați banii, dacă ei decid astfel“, a spus Vălean. 

Companiile pot oferi vouchere, însă nu-i pot obliga pe pasageri să le accepte. Ca să-și convingă clienții să accepte VOUCHERELE, acestea ar trebui să fie garantate, pentru ca pasagerii să nu le piardă în cazul în care compania dă faliment.

Citeşte şi: Publicaţia “Telegraph” a descoperit care e cheia ieşirii englezilor din izolare

Voucherul ar trebui, de asemenea, să garanteze și valoarea serviciului, nu doar suma de bani, ca să se evite devalorizarea lui prin scumpirea biletului. În plus, un voucher transmisibil ar fi mai atractiv, consideră Adină Vălean, care a spus că sunt destule soluții pentru ca operatorii aerieni să-și păstreze clienții.

REGULAMENTUL (CE) NR. 261/2004 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 11 februarie 2004

 

(10)

Pasagerii cărora li se refuză îmbarcarea împotriva voinței lor ar trebui să aibă posibilitatea fie de a-și anula zborul, cu rambursarea costului biletelor sau să-și poată continua zborul în condiții satisfăcătoare și să beneficieze de servicii corespunzătoare pe durata așteptării unui zbor următor.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Austria, trimisă în judecată, pentru alocaţiile discriminatorii
Copiii românilor care muncesc în Austria, rămaşi în ţară, primesc mai puţini bani decât cei ...