Ce este trolling-ul?

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE

În spaţiul public se discută tot mai mult despre acţiunea de trolling. Reţelele sociale sunt pline de comentatori. Mulţi nici nu citesc articolele, dar comentează. Există o sumedenie de conturi neatribuite. Psihologii consideră că astfel de indivizi, care se ascund în spatele unor identităţi discutabile, recurg la astfel de critici din cauza propriilor vulnerabilităţi. Frustrările acumulate în timp, depresiile sociale, inadecvarea duc la asemenea atitudini.

Pe lângă această categorie, mai există trolli ai inteligenţei artificiale, ale softurilor de tip Anallytica, folosite mai ales de serviciile secrete.

Dar ce este trollingul?

Trollingul este actul deliberat de a face observații nesolicitate sau controversate pe diverse forumuri de pe internet, cu intenția de a provoca o reacție emoțională. Etimologia termenului vine din pescuit. Pe navele în mişcare, mulţi pescari aruncă nade sclipitoare cu undiţele de pe punte. Peştii, provocaţi de mişcările ciudate, se aruncă asupra momelilor şi aşa se agaţă de cârlig, precizează Urban Dictionary.

Citeşte şi: STUDIU The Wall Street Journal: Cum se transmite virusul Covid-19?

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Socialiştii americani luptă pentru despăgubirea urmaşilor de sclavi
Într-un sondaj efectuat anul trecut în SUA, 29% dintre americani au fost de acord ca ...