Epidemiolog: în 14 septembrie putem avea 1.880 de cazuri noi de coronavirus pe zi

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal SOCIAL

Guvernul a decis azi să prelungească starea de alertă. 

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, susţine că dacă rata de reproducere a infecțiilor se va menține la nivelul de 1,1 atunci la 14 septembrie vom avea 1.880 de noi cazuri pe zi, iar la terapie intensivă ar putea exista 1.149 de persoane, față de 248 câte sunt în prezent.

Citeşte şi: 5 parlamentari PSD îi cer profesorului Iohannis să-l examineze “pe agramatul elev” Grindă

„În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm, pentru că mergem către o țintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când, a precizat acesta, la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ 800 de infecții noi pe zi. Iată că treptat-treptat, în ultima perioadă ne-am apropiat de această predicție. Vorbim de biostatistică. Are o valoare de predictibilitate indiscutabilă. Este foarte probabil ca proiecțiile să fie atinse”, a explicat dr. Emilian Popovici.

Același biostatistician a făcut acum o nouă proiecție pentru data de 14 septembrie, care ne arată că dacă ne vom meține pe trendul de 1,1 pentru numărul bazal de reproducere, este probabil ca la acea dată să ne confruntăm chiar cu 1.880 de cazuri noi pe zi și cu o cifră „zdrobitoare” și la terapie intensivă – în jur de 1.149 de pacienți, a anunțat Emilian Popovici, miercuri, la Digi24.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Procurorul Negulesecu, alias “Portocală,” reţinut de procurorii S.I.I.J.
Procurorul Mircea Negulescu, alias “Portocală,” din “Unitatea de elită” a DNA de la Ploieşti, cum ...