Cât costă transferul unui primar PSD la PNL. Mărturia primarului din Blejeşti

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Costel Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, zis BITANU, i-a promis lui Ludovic Orban că-i aduce “Teleormanul la picioare.”

Bitanu e triplu condamnat penal. Şi-a pus soţia să candideze în locul lui în SUHAIA.

Narcis Pietreanu, primarul PSD din Blejeşti, “l-a dat în primire”, cum se spune în limbaj deloc colocvial, la Radio Europa liberă, povestind cum  a fost invitat de administratorul societății CONI pentru a se întâlni în localitatea Mănești, județul Prahova, cu el.

Potrivit primarului PSD, negocierile s-au purtat în jurul sumelor alocate pentru comuna sa la rectificarea bugetară.

Citeşte şi: Fulminanta ascensiune a BITANULUI / Cum a ajuns bătăuşul din Suhaia demnitar al statului român

„Cristi Barbu (lumea aşa îl ştie pe Costel Barbu n.a.)  mi-a spus: la rectificare vei primi între 5 și 7 miliarde lei vechi și dacă nu îți ajung îți mai dau eu un miliard de lei vechi. I-am spus că rectificarea trebuia făcută în iunie. Mi-a spus că se va face rectificarea în momentul când e gata toată situația cu primarii PSD care vor trece la PNL. Cine trece la ei, va primi bani. Eu am un proiect pentru asfaltare drumuri, altul la canalizare. Mi-a spus despre un proiect: îți poți lua gândul de la el dacă nu treci la noi. Dacă treci, ți-l pun la CNI și ai lucrarea. Dacă nu treci, nu se asfaltează nimic. Apoi m-a întrebat: și ce mai vrei să faci prin comună. I-am spus: stai, bă, puțin, ai fost primar, ai idee cum este. Mi-a spus: termină repede, te bag și cu alt proiect pe CNI. Sunt în licitație acum cu 39 km de gaze naturale. Mi-a spus: te bag și cu ăla la ceva cu POS Mediu. I-am spus: bun, îmi mai dai și altceva. Mi-a răspuns: da, orice vrei. Mi-a spus că îmi dă o mașină nouă la Primărie. O dă prin Inspectoratul de Stat în Construcții”, afirmă Narcis Pietreanu că s-a discutat la negocierea pentru trecerea sa la PNL.

Primarul din Blejești a adăugat că la întâlnire a fost prezent și directorul general al Inspectoratului de Stat în Construcții. I s-a cerut să dea un răspuns în 48 de ore dacă va trece la PNL, iar el a refuzat la expirarea termenului printr-un sms trimis lui Costel Barbu.

Întrebat de Europa Liberă dacă va face o sesizare oficială către autorități pentru această tentative de racolare, primarul a răspuns negativ.

Nu am timp, la cine să mă adresez, ce să spun? Că dacă trec la PNL le primesc pe toate, dacă nu trec la PNL, nu primesc nimic. Sunt gogoși, nu au făcut nici o rectificare. Din câte știu eu, au fost vreo șapte, opt, nouă primari PSD contactați de PNL. După alegerile din 2016 ei aveau vreo 25 de primari din 97 de localități. Barbu a spus: >. Noi avem 59 de primari PSD”, a fost poziția primarului social-democrat.

Teleormanul trebuie să cadă la picioarele lui Orban

El a adăugat că reprezentatul PNL, Costel Barbu, i-a transmis că Teleormanul reprezintă un pariu al său cu premierul Ludovic Orban și de aceea trebuie să „câștige cu orice chip”.

Primarii nu pot trece dintr-un partid în altul, fără a-şi pierde mandatul. Victor Ponta a făcut o derogare în 2015, printr-un OUG, care s-a dovedit neconstituţională. Astfel a atras în PSD peste 500 de primari de la PNL, PDL şi alte partide.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un fost ţărănist susţinut de Gabriela Firea şi Marcel Ciolacu pentru primăria sectorului 2
Dan Cristian Popescu are un lung parcurs în cariera sa politică. Mai întâi a fost ...