HIX, celebrul CHEF britanic, a dat faliment. A pierdut un imperiu pentru a o lua de jos cu un truck-food

Marius Ghilezan ECONOMIC INTERNATIONAL POLITIC Principal

Chef Mark Hix avea cinci restaurante de fiţe în inima Londrei. Covid-19 l-a lovit. Business-ul său s-a prăbuşit. A ajuns în zdrenţe. A trebuit să pornească iar de jos. Şi-a cumpărat cu ultimii bani un truck-food. Reporterii The Telegraph l-au găsit pe A35 vânzând peşte.

Bucătar priceput, o legendă a industriei ospitalităţii din Marea Britanie, în urmă cu cinci luni, conducea cinci restaurante, având 130 de angajaţi.

De la “Ivy” la „Le Caprice” şi de la extravagantul “Mayfair” până la „Shoreditch”, toţi clienţii apreciau delicatesele sale.

Localurile sale erau frecventate de celebrităţi. Actriţa Mia Wasikowska şi cântăreața Christina Aguilera veneau des.

Astăzi, nebarbierit şi cu părul neîngrijit, dar dornic să facă ceva, îl găseşti pe A35, în spatele noului său proiect: truck-food de peşte, la câţiva kilometri de Bridport, locul în care Hix a crescut, și aproape de Lyme Regis, unde a condus mult îndrăgitul Hix Oyster & Fish House.

La 57 de ani o ia de la început. În timpul carantinei şi închiderii forţate a restaurantelor, a suferit o prăbușire catastrofală.

„Am pierdut totul”, spune el pe Instagram, unde a scris despre „momente grele și momente triste”.

Citeşte şi: New York Times publică dovezi: există coronavirus în aerosolii din spitalele COVID-19

A lăsat deoparte obişnuitele sale costume elegante, pentru a fi schimbate cu sandale şi un tricou pe care scrie: Gin, Campari, Vermut, componentele unui cocktail plăcut lui.

Se uită în sus la camionul său. „Trăgeam de-o sticlă de vin, gândindu-mă cum am ajuns brusc de la cinci restaurante la zero. Şi atunci m-am decis să caut pe eBay un camion alimentar.”

Camionul restaurant l-a costat 8.000 de lire sterline

A dat 8.000 de lire sterline pe acesta şi iată-l în parcarea Felicity’s Farm Shop cu noua sa firmă:  Hix Oyster & Fish Truck.

Are un grătar pe gaz, un  arzător, o friteuză dublă,  două frigidere mari, un dispozitiv tip bain-marie și un încălzitor de apă. Cu ajutorul asistentului său Jez (Jeremy Bird, fostul șef de la Hix Oyster & Fish House), servește clienţii la intrare cu burgeri cu somon afumat, o mică atracţie cu scopul de a-i duce în camion unde să servească midii proaspete, homari, și peşti cărora japonezii le zis suzuki.

„Am început din nou de la zero”, spune el. „Sunt un negustor de peşte. În prima săptămână i-am spus lui Jez: „Nu te pot plăti, dar vom împărți profitul”. Ne-am concentrat şi am făcut 140 de lire sterline fiecare.”

Hix a urmărit de departe cum prieteni vechi din lumea restaurantelor s-au străduit să-și continue afacerile. Mare sau mică, nicio unitate de alimentaţie publică nu a fost imună la dezastrul îngrozitor cauzat de Covid-19. Crede că industria ospitalităţii e pe ventilator.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
(VIDEO) Petrecerea din WUHAN care a şocat lumea
Chinezii continuă PR-ul “de după criza coronavirusului.” Asta se explică prin imaginile difuzate pe cele ...