O abaţie din Anglia se mută din cauza scandalurilor sexuale cu minorii

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Călugării unei abaţii engleze se mută din clădirea veche de aproape 200 de ani, în urma unui scandal de  abuz sexual asupra copiilor din școală pe care tot ei au înfiinţat-o.

Un raport publicat de un ONG, The Independent Inquiry on Child Sexual Abuse (IICSA), în 2018, a demonstrat că liderii abaţiei au ascuns acuzațiile de abuzuri „îngrozitoare” săvârşite de unii călugări împotriva elevilor de până la șapte ani pentru a proteja reputația bisericii.

Faptele s-ar fi întâmplat între 1960 şi 2000.

Ca urmare a scandalului, Abaţia din Downside, comitatul Somerset din vestul Angliei, s-a despărţit anul trecut de internatul catolic.

citeşte: Profeţiile lui Guşă: Orban face cadou USR-PLUS câteva mari oraşe. Bucureştiul rămâne la PSD

Dom Nicholas Wet, Abatele din Downside, a recunoscut reporterilor The Telegraph că simte „o mare tristețe” pentru plecare, dar a spus că decizia a venit după luni de discuții.

Prelatul a mai precizat că actualii călugări nu încearcă să „scape” de trecutul dificil al abației, când peste 10 persoane au fost condamnate pentru infracţiuni de pornografie infantilă şi sex cu minorii, doar se mută pentru că au mai rămas doar 8 şi costurile de întreţinere sunt mari.

Sursele de presă susţin că Abaţia a cheltuit foarte mult cu procesele împotriva celor de la IICSA.

Abaţia a fost fondată în urmă cu 200 de ani de călugării benedictini, refugiaţi din  Franţa unde erau persecutaţi. De-a lungul istoriei au construit un internat pentru copiii de la şcoala din apropiere. Şeful congregaţiei de călugări speră ca biserica, biblioteca şi spaţiile de rugăciune să rămână.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Erdogan se laudă că a descoperit cel mai mare zăcământ de gaz din Marea Neagră
Publicaţiile economice din lume sunt sceptice că Turcia deţine o rezervă naturală de gaze de ...