USR-PLUS forţează mâna liberalilor în Timiş

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Dominic Fritz, noul primar USR-ist al Timişoarei, împreună cu toţi useriştii din Timiş refuză să semneze un protocol de bună guvernare locală cu PNL.

Se întâmplă nu numai în Timiş, ci şi în Vaslui, Alba.

Noul preşedinte liberal al Consiliului Judeţean i-a propus lui Dominic Fritz mai multe variante de protocoale de colaborare locală.

citeşte şi: Şpuţăr în Germania, bun de primar în România

Cu toate acestea, noul primar ales al Timişoarei doreşte să treacă luni la votarea celor doi viceprimari.

”Am rămas surprins de faptul că primarul a convocat deja şedinţa pentru luni cu alegerea viceprimarilor pe ordinea de zi, când noi nu am terminat negocierile. Nu ştiu cum să iau această atitudine, în pline negocieri. Interpretez că fac asta de pe poziţii de forţă. Unde au câştigat în judeţ, ei (USR-PLUS- n.r.) nu vor să facă majoritate cu noi, ceea ce mi se pare ciudat. Suspiciunile nostre sunt că ei preferă PSD sau PRO România. Cum ar fi la Lenauheim, unde sprijină un candidat PRO România, sau la Giroc (unde primar este un social – democrat – n.r.), unde s-au înţeles să voteze viceprimar de la USR. Le-am dat şansa să pună viceprimari la Biled şi Lenauheim, dar au spus că nu vor, susţin un alt candidat de la PRO România. Au respins şi oferta de a avea doi viceprimari la Timişoara. Nu ştiu care sunt argumentele lor, însă se pare că ei sunt foarte rigizi în această chestiune. Ca şi data trecută când au rupt protocolul, poate e vorba de lipsă de experienţă sau lipsă de răbdare. Văd că nu e o chestiune singulară unde se blochează negocierile, se întâmplă şi la Alba şi la Vaslui”, a declarat Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, vineri, într-o conferinţă de presă.

USR-PLUS nu are majoritatea în CL Timişoara

Din cele 27 de mandate ale Consiliului local Timişoara, Alianţa USR-PLUS are 13 consilieri municipali, PNL, 9 mandate, PSD-PPU(sl) cu 3 mandate, iar Partidul Pro România – doi consilieri.

Dacă Dominic Fritz vrea să-şi impună doi primari trebuie să facă o înţelegere cu PSD sau cu Pro România.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicuşor Halici, deputatul PSD de Vrancea, care a adus comunităţilor de munte 1 miliard de euro
În vârstă de 43 de ani, deputatul de Vrancea, Nicușor Halici, are aproape 70 de ...