De ce nu intră Cluj-Napoca în carantină?

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Rata de incidență a cazurilor de Covid-19 a ajuns la 9,04 la 1.000 de locuitori, în creștere de la 8,74 cât era joi.

Cu toate acestea, autoritățile susțin că nu este luată deocamdată în calcul instituirea carantinei în oraș.

În România, orașe cu o rată mai mică de infectare sunt deja în carantină. Cum ar fi Slobozia, deja închisă, după ce a raportat o rată de infectare de doar 7,46 la mia de locuitori.

citește și: Putin a susținut-o pe Maia Sandu / Liderii români alunecă pe coaja de banană

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, susține că sunt mai multe motive care stau la baza acestei decizii: nu sunt întrunite condițiile la analiza de risc a DSP, numărul mare de teste care duce la un număr mare de cazuri, rata mortalității Covid cea mai mică din țară, capacitate de paturi Covid crescută și faptul că rata incidenței se calculează la populația stabilă a orașului, iar multe dintre cazurile pozitive sunt la cei care nu au nicio formă legală de ședere în Cluj-Napoca.

Prefectul a anunțat că încă 27 de paturi ATI pentru pacienți Covid sunt în curs de operaționalizare, astfel că de la sfârșitul săptămânii, cel mai probabil, vor fi disponibile 96 de locuri, potrivit presei locale.

Adevăratul motiv e că Emil Boc l-a rugat pe Ludovic Orban să nu închidă orașul, pentru că altfel liberalii pierd puncte electorale prețioase.

 

Loading...

One Comment

  1. Adevărul e că e toată povestea e o minciună de 2 lei. Viața decurge normal, unii sînt panicați pt. că sînt proști de bubuie, iar presa minte cu nerușinare, iar politicienii stropesc cu rahat în jur. În carantină să intre handicapații care mai cred poveștile cu virusul. Și să nici nu iasă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicușor Dan, spre un UNPR liberal
Nicușor Dan e mult mai apropiat de Ludovic Orban decât de Dan Barna. Cu premierul ...