Tatăl lui Vlad Voiculescu, fost colaborator al Securității, grațiat printr-o lege a PSD, în urma uciderii prin imprudență

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

În 2019, grație unei legi promovate de PSD, tatăl lui Vlad Voiculescu, fost revoluționar, a scăpat de închisoare, ca urmare a unei sentințe de condamnare a sa, în cazul accidentului provocat în 27 ianuarie 1999 pe DN1 între localităţile Ghimbav şi Braşov, când imprudența sa a dus la decesul persoanei din dreapta șoferului, a dezvăluit ieri . emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Partea cea mai gravă este că victimele nu au fost despăgubite aşa cum s-a prevăzut în sentința primită.

Vasile Voiculescu conducea un Tico şi a tăiat o linie dublă continuă şi s-a ciocnit de două ori cu un Oltcit care circula regulamentar. În urma impactului pasagera din dreapta lui Vasile Voiculescu moare la spital, iar șoferița mașinii Oltcit este grav rănită. Ulterior, după toate procedurile judecătoreşti Vasile Voiculescu ajunge să fie graţiat pe 17 octombrie 2019 conform legii de graţiere adoptate de un guvern majoritar PSD.

citește și: INCHIZIȚIA MAGISTRAȚILOR / “Îmi cer iertare că am citit mai mult de zece cărţi și că am învăţat să scriu”, zice Adriana Stoicescu, acuzată de UM-urile justițiare

Totodată, tatăl lui Vlad Voiculescu- Vasile Voiculescu Iulian- a fost declarat colaborator al Securității printr-o decizie a Curții de Apel București din 2015. Informația, însoțită de documentul de pe site-ul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), a început să circule în mediul online înainte ca Vlad Voiculescu să își anunțe retragerea din cursa pentru Primăria București. Acesta a admis colaborarea cu Securitatea a tatălui său , spunând că ”nu e perfect și sigur a făcut greșeli”. Surse din Plus au declarat pentru Europa Liberă că în partid se știa încă de anul trecut despre acest document.​

Citește și: Ieri fotomodel, azi ministru / Andrei Baciu conduce ministerul sănătății

Tatăl lui Vlad Voiculescu a avut mai multe angajamente cu Securitatea, căreia îi dădea informații despre colegii și cunoscuții care ascultau Radio Europa Liberă sau spuneau bancuri politice.

A fost verificat, în 2010, la cererea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor, Iulian Voiculescu având certificat revoluționar.

Despre verdictul dat de Curtea de Apel București de colaborare a sa cu Securitatea, fiul său a recunoscut că „pe vremea când era monitor de schi a dat declarații despre străini și subliniind că el dă socoteală în fața oricui doar despre faptele sale.”

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Corina Șuteu ”s-a lipit” de un contract de 10.000 de Euro pe lună la Primăria Timișoarei
Primăria Timișoarei a angajat-o recent pe Corina Șuteu, autodeclarat expert cultural, prin firma sa de ...