Ce zic sondajele din SUA? Schimbări spectaculoase ale intențiilor de vot

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL OPINIE Principal

Cum a schimbat războiul din Ucraina intențiile de vot ale americanilor, se întreabă multă lume. Ultimele analize de piață electorală arată că Biden a pierdut nucleul dur, care l-a făcut președinte. Ce zic sondajele din SUA?

Fostul președinte Trump are un avantaj de aproape 12 puncte față de Biden: 59% dintre alegători spun că sunt oarecum sau foarte favorabili lui Trump, în comparație cu 47% care sunt oarecum sau foarte favorabili lui Biden. Dacă mâine ar avea loc alegeri, Biden ar aduna maximum 42 %, relevă ultimul studiu al Emerson College, citat de washingtonexaminer.com.

În doar șaptesprezece luni de tulburări, incertitudini economice locale și internaționale, Biden a pierdut suburbiile, potrivit Spencer Kimball, directorul executiv al Emerson College Poll. Acestea l-au făcut câștigător în alegerile prezidențiale din 2020.

Institutul liberal Brookings spunea la acea vreme că electoratul din suburbii reprezintă coloana centrală a Partidului Democrat.

citește și: Zelenski vinde conacul din stațiunea italiană, plină cu oligarhi ruși

Schimbarea este îngrijorătoare pentru campania de realegere a democraților și a lui Biden. Anul acesta au loc alegeri parțiale pentru Camera Reprezentanților și Senat. După alegerile din 2020, instituția liberală Brookings a declarat că suburbiile le-au făcut pe Biden câștigător. Acesta a mai prezis că vor deveni coloana vertebrală a partidului.

Drept urmare, sondajul Emerson este cel mai recent care îl prezintă pe Trump înaintea lui Biden, într-o posibilă confruntare în anul 2024.

Ce zic sondajele din SUA? Dar iată și datele Emerson College:

Fostul președinte Trump are un avantaj de aproape 12 puncte față de Biden: 59% dintre alegători spun că sunt oarecum sau foarte favorabili lui Trump, în comparație cu 47% care sunt oarecum sau foarte favorabili lui Biden.

Cercetătorii susțin că marele câștig al republicanilor e că au recucerit suburbiile. Trump îl conduce pe Biden, atât în ​​rândul alegătorilor din suburbii, 47%, cât și printre alegătorii din mediul rural, 59%, în timp ce Biden deține un sprijin de 54% în rândul alegătorilor din mediul urban. În ceea ce privește educația, Trump este lider în rândul celor fără studii universitare, 51%, în timp ce Biden conduce în rândul celor cu o diplomă universitară sau cu mai multe studii: 52%.

În concluzia raportului, sociologii susțin că democrații au suferit de pe urma acestei lovituri. America suburbană îl abandonează pe președintele Joe Biden după ce i-a oferit victoria în 2020 împotriva președintelui de atunci Donald Trump.

În noile sondaje electorale din 2022, Colegiul Emerson a constatat că Trump îl conduce pe Biden cu 47%-38% în rândul alegătorilor din suburbii. În concluzie, dacă mâine ar avea loc alegeri, Trump ar obține aproximativ 10 procente în plus față de Biden, aflat deja la venerabila vârstă de 79 de ani.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Pe unguri îi apucă dracii, când primesc ordine de la Bruxelles, afirmă un jurnalist elvețian
Ungaria este cea mai interesantă țară din Europa, afirmă jurnalistul Kurt W. Zimmermann  în ziarul ...