Rareș Bogdan crede că vom intra în Schengen, dar vom avea un alt MCV

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

După ce o serie de partide din Olanda și Suedia se opun intrării României în Schengen europarlamentarul PNL Rareș Bogdan este încă optimist, mai ales după ce Comisia Europeană a dat un vot favorabil.

„Ar fi o problemă de funcționalitate a Europei” spune europarlamentarul, prezent într-o emisiune la un post de televiziune.

Rareș Bogdan a explicat că raportul pozitiv al Comisiei Europene prezentat miercuri este un motiv în plus ca România să fie acceptată în Schengen. „Sunt cele mai mari (n.red șanse) de până acum din toate încercările timp de 11 ani și cred că semnalul dat ieri, o poziție extrem de clară din partea Comisiei Europene după votul din Parlamentul European, este clar că presiunea rămâne strict pe Consiliul JAI care are loc în 8-9 decembrie. Poziția de ieri, extrem de clară și de bine construită, este un semnal extrem de clar că România este mai aproape decât oricând de spațiul Schengen”, zece acesta.

„Este practic poziția Guvernului Europei cu privire la accesul României în Schengen, iar faptul că ni se spune că România este pregătită și se recomandă un vot pentru accederea României este important. Recunoaște Comisia că România era pregătită din punct de vedere tehnic, doar că a fost o chestiune strict politică”, a mai spus acesta.

 România și Bulgaria ar putea fi primite în Schengen, dar condiționate de un mecanism de verificare

Rareș Bogdan a precizat că cele două țări, România și Bulgaria, ar putea fi acceptate în spațiul Schengen, însă ar putea fi introdus și un mecansim asemnător MCV și spune că îngrijorările cele mai mari nu sunt în legătură cu România, ci mai degrabă cu Bulgaria și granița sa de sud cu Turcia.

Biden a suferit afrontul cambodgian

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Și Austria spune „Nein Schengen”/ Ministrul de interne de la Viena spune că s-ar mări fluxul de refugiați
După ce reprezentanți ai puterilor din Olanda, Suedia și-au exprimat dezacordul privind intrarea României în ...