Biden a suferit afrontul cambodgian

Marius Ghilezan OPINIE POLITIC Principal

Joe Biden a sosit în Phnom Penh, Cambodgia, pentru summit-ului G 20. La fel și Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei. Lui Biden, au remarcat jurnaliștii, nu i s-a întins covorul roșu, așa cum prevede protocolul primirii șefilor de stat. Iar trimisului lui Putin, da.

Covorul roșu este folosit în mod tradițional de țările gazdă când doresc să-i arate amfitrionului respectul cuvenit.

Obiceiul datează de secole. Acesta a fost preluat și de către organizatorii de gale festive pentru a onora celebritățile la evenimentele formale.

Semnificația covorului roșu

Cea mai veche referire la mersul pe covor roșu apare în piesa Agamemnon a dramaturgului antic Eschil, scrisă în 458 î.Hr. Când personajul principal al operei se întoarce învingător din Troia, este întâmpinat de soția sa Clitemnestra, care i-a întins covorul roșu pentru a păși cu mândrie.

”Acum, dragul meu soț, vino, coboară din carul tău și pune piciorul tău biruitor, nu pe pământ, ci pe tapiseria purpurie, ca semn al omagiului pentru jertfa eroilor”, i-a spus Clitemnestra, conform Trilogiei orestiene a lui Phillip Vellacott.

“Sunt un muritor, un om. Nu pot călca în picioare aceste splendori colorate fără frica de a răni sentimente”- a fost replica lui Agamemnon.

La plecarea de pe Aeroportul din Sibiu, din vara anului 2011, Papa Ioan Paul al II-lea a părăsit covorul roșu pentru a binecuvânta audiența care rezista în ploaie.

Încă o gafă marca Biden: A confundat Cambodgia cu statul Columbia din SUA

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rareș Bogdan crede că vom intra în Schengen, dar vom avea un alt MCV
După ce o serie de partide din Olanda și Suedia se opun intrării României în ...