Deputat liberal: „Toate marile realizări ale naţiunii române au ca singur numitor comun PNL”

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

În prag de 1 Decembrie, românii își readuc aminte de tradiții și de istorie. Reprezentanții PNL din Parlament nu au pierdut prilejul de a reaminti faptele înaintașilor.

“Toate marile realizări ale naţiunii, începând cu războiul de independenţă, cu Marea Unire, aderarea la Uniunea Europeană, iar acum ridicarea MCV şi aderarea la spaţiul Schengen au ca singur numitor comun Partidul Naţional Liberal, a declarat deputatul liberal Gigel Ştirbu.

Deși Partidul Național Liberal nu a avut o implicație directă în Actul Marii Uniri de la 1818, deputatul liberal a pus o tușe specială. „Marea Unire de la 1918 a fost procesul istoric în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în anul 1918 în cuprinsul aceluiaşi stat naţional – România. Ca şi etape preliminare au fost: Unirea Principatelor, dobândirea independenţei, Unirea Basarabiei, Bucovinei şi în cele din urmă a Transilvaniei cu regatul României, care au dus la constituirea frumosului stat naţional unitar român. Suntem datori să onorăm memoria tuturor înaintaşilor noştri, care prin jertfă, cu angajament şi viziune, au construit o ţară a tuturor românilor, o patrie care asigură pacea, echilibrul de care toţi cetăţenii săi au atâta nevoie. România de astăzi este ţara care şi-a îndeplinit vocaţia democratică după revoluţia din decembrie ’89 şi acum mai mult decât oricând trebuie să ne găsim forţa unităţii, să nu ne lăsăm pradă descurajării şi să avem înţelepciunea de a alege să ne protejăm puterea şi demnitatea neamului românesc”, a mai  afirmat Ştirbu.

citește și: Cu Alin Nica și Nicolae Robu, PNL câștigă la pas de defilare viitoarele alegeri locale din Timișoara și județul Timiș

El a spus că PNL are obligaţia de a face ce este corect şi bine pentru România, „cu orice preţ, chiar al impopularităţii”.

„Partidul Naţional Liberal se află în faţa unor uriaşe provocări pentru viitorul apropiat. În conformitate cu alianţele noastre şi cu dreptul internaţional, este obligaţia noastră de a face ceea ce este corect şi bine pentru România cu orice preţ, în primul şi în primul rând cel al impopularităţii. Ce dovadă mai mare de asumare doriţi de la un partid dacă nu aceasta?”, a adăugat Ştirbu.

Știrbu: „deciziile luate nu au avut rolul de a asigura PNL câştigarea campaniilor electorale cu orice preţ”

Deputatul PNL a susţinut că, în condiţiile situaţiei grele prin care trece România, ca urmare a pandemiei, a războiului de la graniţe, PNL şi-a luat răspunderea să treacă ţara „prin această succesiune de crize, una mai periculoasă şi mai grea decât alta”.

„Suntem în prima linie de lângă cea mai fierbinte zonă a lumii şi acest lucru necesită manifestări de seriozitate, de rigoare, calcul şi calm într-un mod nemaiîntâlnit până acum. În plus, aceşti ultimii ani, începând cu pandemia, continuând cu războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi cu criza energetică, au fost extrem de grei şi puţini predictibili, reclamând totodată toată responsabilitatea din partea întregii clasei politice. Din acest punct de vedere, deşi Partidul Naţional Liberal este cunoscut ca un partid plin de vervă şi minim conformist, Guvernul, în deplină înţelegere cu preşedintele, îşi îndeplineşte misiunea pentru România, iar noi am luat asupra noastră răspunderea să trecem ţara şi românii prin această succesiune de crize, una mai periculoasă şi mai grea decât alta”, a adăugat Ştirbu.

Gigel Ştirbu a mai spus că deciziile luate nu au avut rolul de a asigura PNL câştigarea campaniilor electorale cu orice preţ, ci „au fost măsura competenţei, a bunei credinţe şi a patriotismului, care au îndrumat spre această cauză pe toţi cei ce au devenit în această perioadă decidenţi politici”.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Premierul Nicolae Ciucă s-a angajat că România va construi Autostrada Timișoara-Moravița
Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Ana Brnabić , primul ministru al Serbiei, la sediul guvernului. ...