E România pregătită pentru reciclarea deșeurilor?

Mihai Popescu ACTUALITATE POLITIC

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a finalizat Planul Național pentru Gestionarea Deșeurilor și a promovat Ordonanța privind gestionarea deșeurilor din ambalaje, conform declarațiilor sale de presă. Prin intermediul acestor două măsuri, Grațiela Gavrilescu a reușit să stabilească practic un plan pentru gestionarea eficientă a deșeurilor, pe principiul economiei circulare descris de legislația și practica europeană. Materialele reciclabile din deșeuri și ambalaje vor fi astfel reintroduse în circuitul economic ca urmare a unui proces de colectare-reciclare care va eficientiza activitatea unor actori economici reducând amplenta de carbon și de deșeuri la nivel național.

În următoarea perioadă specialiștii din minister vor lucra la o lege a siturilor contaminate care va intra în Parlament în luna septembrie. Legea va urmări închiderea a 15 depozite neconforme. Ministrul Mediului a anunțat cu prileju bilanțului că au fost identificate sursele de finanțare pentru finalizarea acestui proiect.

În cursul acestei săptămâni ministrul mediului va semna de asemenea acordarea unei finanțări de 20 de milioane de lei pentru programul rabla pentru electrocasnice. Programul va contribui la creșterea gradului de colectare a deșeurilor electronice iar voucherele speciale vor putea fi folosite pentru achiziționarea unui produs similar cu cel casat.

Pe viitor Ministerul intenționează lansarea unui program de 20 de milioane de euro pentru stații de reîncărcare a automobilelor electrice.

Dacă în sectorul 1 din București există de mai mulți ani un program de colectare selectivă a deșeurilor, în sectorul 4, primarul Daniel Băluță a încercat ceva similar. Cetățenii nu au aruncat deșeurile în tomberoanele dedicate sticlelor, hârtiilor sau pet-urilor.

„E necesară o campanie de informare a populației, dar și o demonstrație publică a faptul că deșeurile sunt întradevăr repuse în circuit,” afirmă Adrian Dinu, consultant în programe ecologice.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
ANAF intră în era digitală
Conform comunicatului ANAF, operatorii economici au posibilitatea de a depune, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, ...