Regina va fi scoasă din Londra în caz de violențe post-Brexit

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal Uncategorized

Planuri pentru protejarea Reginei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi scoasă din Londra în caz că apar tulburări de stradă după un potențial Brexit fără acord. Și ceilalți membri ai Familiei Regale vor fi duși la loc sigur, în afara capitalei. Informațiile au apărut în mai multe cotidiane britanice, care citează surse guvernamentale. Potrivit presei, autoritățile au luat planurile de urgență din timpul Războiului Rece și le-au adaptat la scenariul unor violențe post-Brexit.

Un Brexit fără acord ar putea provoca tulburări sociale

Planurile pentru evacuarea Reginei din Londra au fost formulate prima oară în timpul crizei rachetelor din Cuba. Atunci lumea s-a apropiat cel mai mult de declanșarea unui război între Vest și Est. Strategia de atunci prevedea ca, inițial, Familia Regală să fie mutată în diverse reședințe din provincie. În funcție de evoluția situației, ultimul pas era îmbarcarea pe yachtul regal Britannia și navigarea în larg.

Locul Monarhului este în capitală, crede un susținător al Brexitului

Totuși, unul dintre principalii susținători ai Brexitului și adversari ai Theresei May, parlamentarul conservator Jacob Rees-Mogg, a numit aceste planuri anunțate de presă drept fantezii de război. „Oficialii hiperexcitați care au visat aceste nonsensuri sunt mai degrabă fani ai fanteziei, nu ai istoriei. Locul Monarhului a fost mereu în capitală, așa cum Regina-Mamă Elisabeta, soția lui George al VI-lea, a spus-o în timpul bombardamentelor naziste.

Regina Elisabeta a II-a a trecut prin al Doilea Război Mondial

Nu trebuie să uităm că Regina Elisabeta a II-a a trecut prin cel de-al Doilea Război Mondial când era tânără. Oficialii de atunci se gândeau să le trimită pe cele două prințese, Elisabeta și Margareta, peste ocean în Canada, ca să nu fie în calea bombelor germane. Doar că Regina Elisabeta, mama actualei suverane spus că fetele „nu vor pleca fără ea, ea nu va pleca fără Rege iar Regele nu va pleca niciodată” din Londra. Nu degeaba Hitler a numit-o „cea mai periculoasă femeie din Europa”.

În timpul războiului, inclusiv în timpul războiului aerian pentru Marea Britanie, Regele George al VI-lea și consoarta lui, părinții actualei suverane britanice, stăteau ziua la Palatul Buckingham, unde se ocupau de îndatoririle oficiale. Asta deși reședința din centrul Londrei era adesea ținta bombardierelor naziste. Seara, Regele și Regina mergeau la Castelul Windsor, aflat la 30 de kilometri de capitală, unde locuiau fetele lor.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liviu Dragnea ar vrea să ia bani de la Servicii și să-i dea la Sănătate
Liviu Dragnea ar vrea ca Guvernul să taie din sumele alocate pentru bugetele serviciilor de ...