Tensiuni ruso-americane după o decizie a lui Putin care vizează estul Ucrainei

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Statele Unite condamnă dur decizia preşedintelui Vladimir Putin de a simplifica procedura de acordare a cetăţeniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, relatează Reuters.

„Rusia, prin această acţiune provocatoare, intensifică asaltul asupra suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, se menţionează într-un comunicat emis de Departamentul de Stat din SUA, potrivit Mediafax.

Un comunicat al Kremlinului informa miercuri că Vladimir Putin a semnat un ordin care simplifică procedura de acordare a cetăţeniei ruse pentru locuitorii din Doneţk şi Lugansk, regiuni ucrainene aflate sub controlul rebelilor pro-ruşi. Rebelii separatişti din cele două regiuni ale estului Ucrainei se află în conflict cu autorităţile ucrainene din 2014, Kievul anunţând în repetate rânduri că intenţionează să recâştige controlul asupra acestor teritorii.

Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a descris pe Twitter decizia preşedintelui rus ca fiind „o continuare a agresiunii şi a ingerinţei în afacerile noastre interne” şi le-a recomandat ucrainenilor din cele două regiuni să nu încerce să obţină cetăţenie rusă.

Citește și: Orban visează la revizuirea granițelor în Europa, ca Putin

Tactica Moscovei nu este una lipsită de precedent. Ungaria, spre exemplu, a lansat în 2010 proceduri extrem de facile pentru dobândirea cetățeniei de către maghiarii din teritoriile care au revenit după Tratatul de la Trianon țărilor vecine. Sute de mii de maghiari din România, Slovacia, Serbia sau Ucraina au dobândit de atunci cetățenie ungară.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Datoria publică a României este de 35% din PIB. Ţările din zona euro 85,1%
Propaganda sistemului aruncă informaţii alarmante privind creşterea datoriei publice, raportat la PIB. Datele publicate ieri ...