Ce se întâmplă cu Legea recunoștinței între generații? Tinerii vor plăti pentru BĂTRÂNI?

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE OPINIE SOCIAL

Săptămâna trecută, 73 de senatori și deputați, majoritatea din PSD, au depus un proiect de lege la Senat prin care tinerii ar fi obligați să-și susțină financiar părinții aflați în nevoie. Dacă nu va exista un contract între părinți și copii, judecătorii pot fixa o sumă de până la 20% din veniturile lunare ale copiilor. Proiectul a fost depus la Camera Deputaților în data de 27 iunie, iar pe 1 iulie a fost prezentat în Biroul Permanent și înaintat la Senat.

Dumitru Gherman, unul dintre inițiatori, a mărturisit la interviurile “Libertatea” că a fost inspirat de un proiect similar din Uniunea Europeană, care ar fi o recompensă în oglindă față de obligația părinților de a avea grijă de copii până la vârsta de 26 de ani.

Deputatul PSD de Bihor a spus că speranța de viață a crescut ți în România, ar prin fenomenul EMIGRAȚIEI, mulți bătrâni au rămas fără ajutoare. El a negat că acești bani care se vor plăti de către tineri ar veni să suplinească fondul național de pensii. ”Există bătrâni cu venituri modeste sau fără venituri,” a mai spus el.

Citește și: O româncă din Suceava candidează din partea lui Trump în fieful neomarxiștilor americani

Viorica Dăncilă a respins proiectul spunând că PSD nu susține o asemenea idee. ”În Parlament sunt multe idei, dar nu de toate trebuie să ținem seama,” a conchis premierul.

Marius Budăi, ministrul muncii, și-a retras ulterior semnătura de pe proiectul legislativ, intitulat LEGEA RECUNOȘTINȚEI.

Dacă actuala conducere a PSD nu susține proiectul el va rămâne o inițiativă de sertar.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Un ROMÂN a creat mașina cu o cutie automată! Proiectul, luat și ascuns de americani!
Inventatorul român George Constantinescu, Gogu pentru prieteni, nu este astăzi atât de cunoscut. Dar numele ...