Erdogan dinamitează NATO | Rachete rusești, nu avioane americane

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Recep Tayyip Erdogan a ales drumul fără de întoarcere, așa cum l-au avertizat americanii. Turcia a primit primele componente ale primelor baterii de rachete rusești sol-aer S-400. Echipamentul rusesc a ajuns la o bază militară de lângă Ankara.

Momentul a coincis și cu împlinirea a trei de ani de la puciul eșuat al Armatei împotriva președintelui turc.

Recep Tayyip Erdogan a spus că Turcia are nevoie de rachetele S-400 ca să se apere, dar a menționat aliații dn NATO drept posibile amenințări:

„În ciuda pacturilor politice și militare pe care le avem cu alianța vestică, de fapt cele mai mari amenințări vin din partea lor. Deși am fost linia întâi împotriva URSS pentru mult timp în vremea Războiului Rece, asta nu ne-a protejat de amenințările lor” a spus liderul de la Ankara, potrivit Hurriyet.

Pentru Erdogan, amenințările din vest sunt de ordin politic, economic și cultural. De asemenea, a menționat direct pericolul venit din Grecia, stat membru NATO.

Turcia încă mai are două săptămâni din utimatumul dat de SUA. În iunie, șeful Pentagonului i-a scris omologului său turc o scrisoare prin care a spus foarte clar că Turcia trebuie să aleagă între F-35 și S-400 nu le poate avea pe amândouă. Dar, având în vedere că primirea rachetelor rusești a avut deja loc, Turcia a ales.

Până acum, singura reacție de la Washington a fost de la candidatul pentru șefia Statului Major al SUA. Generalul Mark Milley a spus, potrivit DefenseNews, că recomandarea lui ar fi oprirea livrării de F-35 către Turcia și scoaterea țării din program. Ofițerul a spus că S-400 e făcut special de ruși să doboare avioane asemeni F-35.

SUA dă ultimatum Turciei: Ori F-35, ori S-400. Alegeți până la 31 iulie!

Din punctul de vedere al Statelor Unite, sistemul de rachete antiaeriene S-400, produs de Rusia, nu este compatibil cu standardele NATO. De asemenea, există riscul ca secrete ale F-35, cel mai ambițios și scump program de armament făcut vreodată în lume, să ajungă la Moscova.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dăncilă a STERS PE JOS cu omul lui Cioloș în PE: Vorbiți despre ce nu cunoașteți! Nu aduceți un plus României!
Viorica Dăncilă a prezentat astăzi Parlamentului European bilanțul președinției României la Consiliului UE. Deși mandatul ...