DNA l-a pus sub acuzare pe publicistul Eugen Şerbănescu

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Un procuror din DNA i-a deschis dosar penal scenaristului, eseistului, dramaturgului, diplomatului, prozatorului Eugen Şerbănescu, acum pensionar, editorialist la “România liberă” şi “Cotidianul,” pentru că pe timpul mandatului său de director al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), din perioada 2010-2013, nu a deschis procese împotriva producătorilor români, pe motiv de întârziere a predării copiei standard.

citeşte şi: Criza PSD / Sorin Grindeanu a identificat vinovaţii: “populiștii și conservatorii”

Prejudiciul decretat de procuror este de aproximativ 46 de milioane de lei (9,5 milioane de euro),  adică exact finanţarea celor 55 de filme incriminate.

După trei ani de cercetări, procurorul l-a găsit vinovat şi i-a blocat conturile doar directorului Eugen Şerbănescu, în condiţiile în care finanţările filmelor se fac după o lungă procedură de selecţie, care culminează cu votul întregului Consiliu de Administraţie.

Eugen Şerbănescu este acuzat de abuz în serviciu, fără a i se imputa obţinerea vreunor foloase materiale.

În timpul mandatului său, filmul „Eu când vreau să fluier, fluier” a luat „Ursul de argint.” A manageriat producerea a 115 filme româneşti.

Document guvernamental: Criza focarelor COVID-19. Harta distribuţiei

Loading...

One Comment

  1. Toți hoții care au furat din țara asta cât au putut, când au fost prinși au spus „e o înscenare!” Așa au zis Dan Voiculescu, Adrian Sârbu și alti mafioți care au văzut în instituțiile statului român o vacă bună de muls bani publici și pentru asta au făcut mult mai puțină pușcărie decât ar fi meritat. De ce ar fi altfel în cazul lui Eugen Șerbănescu? Chiar! De ce cred unii că dacă sunt ofițeri SIE sub acoperire, pot fura banul public că îi țin în brate serviciile secrete? Am primit asigurări că serviciile secrete române nu protejează hoții. Domnule Șerbănescu, mă auziți? Da, dumneavoastră care, ca atâți alți directori care s-au perindat pe la conducerea cinematografiei române, de 30 de ani, au văzut în postul de director general al CNC – post politic, de altfel – doar o sinecură și nimic altceva. În altă ordine de idei…
    Văd că o anumită parte a presei vrea să acrediteze ideea că filmele românești premiate la festivaluri internaționale nu ar mai trebui să restituie creditul primit de la CNC pentru producția acestor filme. Dar asta este ILEGAL!!! În primul rând, premile obținute de un film realizat cu sprijin financiar de la CNC nu ajută cu nimic CNCul. Premiul îl ajută doar pe producător, în sensul că îi crește punctajul casei de producție și astfel îi permite să acceseze mai multi bani de la CNC pentru viitoarele proiecte. Dacă analizăm situația paradoxală că aceste filme românești, fie ele și premiate la festivaluri internaționale de gen, sunt făcute cu bugete de 10-15 miliarde de lei – bani românești – dar nu sunt capabile să vândă măcar 1000 de bilete spectatorilor români și nu pot umple nici măcar o sală de cinema în România, ajungem la concluzia că cinematografia română este o afacere păguboasă pentru că lucrează în pierdere. Aoleu, iar am deschis cutia Pandorei!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sereistul Daniel Dragomir a fugit din ţară înainte de condamnare
Daniel Dragomir, fostul locotenent – colonel SRI condamnat joi la 3 ani și 10 luni ...