Ungaria și Polonia au blocat temporar “ghilotina” statului de drept a lui György Soros

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL OPINIE POLITIC Principal

Ungaria și Polonia au anunțat încă din vară că vor bloca bugetul multi-anual al UE de 1,81 de trilioane de Euro, dacă se va menține condiționarea acordării fondurilor structurale și de coeziune de așa numita respectare a statului de drept.

Vicepremierul Poloniei, Jarosław Kaczyński, și Viktor Orban, primul ministru al Ungariei, au convins-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, țară care asigură președinția de șase luni a UE, să amâne “satârul” până ce Curtea Europeană de Justiție se va pronunța asupra speței.

Victorie istorică a TANDEMULUI: Viktor Orbán & Jarosław Kaczyński

„Înțelegerea este ca o sabie pe care o vom putea folosi în cazul unui atac împotriva noastră”, a spus Kaczynski, citat de agenția de știri poloneză PAP, într-un interviu acordat cotidianului conservator Gazeta “Polska Codziennie”.

Liderii UE vor aproba compromisul negociat de președinția germană pentru a evita veto-ul Ungariei și al Poloniei la acordul bugetar al UE. Prin acesta, mecanismul statului de drept nu va fi funcțional până ce judecătorii Curții Europene de Justiție nu îl vor valida.

Polonia și Ungaria, în  extaz

„Există o schiță a unui acord provizoriu privind bugetul UE și mecanismul de condiționalitate”, a declarat președintelui polonez Andrzej Duda reporterilor de la Praga în urma discuțiilor cu omologul său ceh Milos Zeman.

Premierul maghiar Viktor Orbán a revendicate că gândirea logică a câştigat, iar prin prin această decizie s-a reuşit apărarea unităţii Europei şi a Constituţiei europene – nu s-a permis ca acestea să fie ocolite, să se facă stratageme pe seama lor – şi s-a evitat pericolul pe care o presupune impunerea, prin mijloace bugetare, a acceptării de către maghiari a imigranţilor. Altfel spus, au împiedicat penalizarea financiară a statelor care nu doresc să primească imigranţi, a spus premierul.

Liderul maghiar, potrivit agenției de presă MTI, susține că a apărat şi banii maghiarilor, Ungaria va primi ceea ce i se cuvine, a spus şeful guvernului de la Budapesta.

citește și: Nicolae Ciucă, decorat de Ambasada SUA, după „eroismul” smulgerii banilor din trezoreriile românești

În opinia lui Viktor Orbán, a devenit clar faptul că UE poate funcţiona cu succes doar ca o comunitate a naţiunilor, ceea ce este un rezultat încurajator în ceea ce priveşte viitorul continentului.

Premierul a mai spus că miza reală a dezbaterii a fost cine va guverna Europa în viitor: o vor face guvernele statelor membre şi Consiliul European sau o va face György Soros, prin impunerea propriului său sistem de putere în Europa. “O reţea formată pe de o parte din organizaţii neguvernamentale care promovează idei liberale, post-naţionale şi post-creştine, pe de altă parte din mass-media internaţională mainstream care prezintă şi întăreşte ideile acestora, respective dintr-un grup semnificativ de europarlamentari şi persoane mandatate de Soros şi trimise în
Comisie. Ei au fost cei care şi-au dorit o nouă armă la care să poată apela oricând împotriva unor ţări pe care György Soros nu le place”, a explicat Viktor Orbán.

Administrația de la București nu are nicio opinie

Citește și: Suveraniști de AUR din viitorul Parlament

În toată această dispută de condiționare a acordării banilor UE de respectarea statului de drept, condiție considerată de unguri și de polonezi o “ghilotină,” România nu a avut nicio poziție. Mai mult, ministrul justiției, Cătălin Predoiu a și promovat o lege prin care SRI va avea dreptul să facă anchete penale.

Respectarea statului de drept, spun analiștii, este un mecanism de constrângere a statelor să impună agenda progresistă promovată de György Soros și de Departamentul de Stat al SUA.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Atenție la chilipirurile auto / Poți VERIFICA ACUM dacă mașina e furată !
Într-un indice european neaoficial, românii sunt printre cei mai mari vânători de chilipiruri din Europa. ...