Papa Francisc: ”Pedeapsa cu moartea lasă definitiv vinovatul fără posibilitatea de reabilitare”

Valentin Borcea Principal

Papa Francisc a declarat că pedeapsa cu moartea nu este admisibilă în nicio situație, a anunțat oficial Vaticanul. Suveranul Pontif a schimbat astfel poziția Bisericii Catolice față de execuții.

“Pedeapsa cu moartea nu este admisibilă deoarece este un atac la inviolabilitatea și demnitatea unei persoane. Biserica va lucra cu hotărâre pentru aboliarea ei la nivel global” este mesajul transmis de Sfântul Scaun. Aceasta va fi și noua învățătură a Bisericii Catolice, ce va transmisă de preoți și alți prelați în timpul predicilor.

Pedeapsa cu moartea “lasă definitiv vinovatul fără posibilitatea de reabilitare”, a mai spus Vaticanul

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke, a transmis pentru CNN că schimbarea este importantă dar nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Părerea Bisericii Catolice despre pedeapsa capitală a început să se modifice încă din timpul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. Acesta, în mesajul său de Crăciun din 1998, a dorit lumii să ajungă la consensul necesar eliminării pedepsei cu moartea”. Papa Benedict al XVI-lea a îndemnat liderii lumii, în 2011, să facă toate eforturile necesare eliminării pedepsei cu moartea. Iar Papa Francisc, într-o scrisoare din 2015, a scris că pedeapsa cu moartea este inacceptabilă astăzi, indiferent de gravitatea crimei comise”

Uniunea Europeană interzice pedeapsa capitală prin actele sale fondatoare. Totuși, peste 60% din populația planetei trăiește în țări care nu au abolit această pedeapsă: China, India, SUA, Indonezia, Pakistan, Bangladesh, Japonia și Sri Lanka.

 

Goo

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Google e pregătit să facă „kowtow”, slujirea pură față de Partidului Comunist Chinez
  Kowtow este plecăciunea adâncă, cu fruntea lipită de pământ, care se făcea în fața ...