Igor Dodon: ”Dacă aliații mei nu câștigă alegerile parlamentare, scoatem lumea în stradă”

Valentin Borcea POLITIC Principal

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, amenință cu o răscoală generală, în cazul în care aliații săi, Partidul Socialist pro-rus, nu va câștiga alegerile parlamentare din februarie 2019.

Practic, șeful statului moldovean anunță de pe acum că nu va accepta niciun alt rezultat, în afară de victoria socialiștilor, formațiunea politică din care provine. Nu numai atât, amenință că va schimba rezultatul scrutinului prin violență. Doar o victorie a PSRM va evita întâmplarea unui scenariu de tip “maidan” ucrainean la Chișinău, este de părere Igor Dodon.

„În cazul în care, după alegerile parlamentare, preşedintele ţării şi formaţiunea pro-prezidenţială – Partidul Socialiştilor – nu vor avea posibilitatea de a influenţa politica internă, vor exista două variante. Prima – scoatem lumea în stradă şi, folosind toate metodele posibile, schimbăm situaţia. A doua – le punem acestor băieți tranșant întrebarea privind trecerea la forma de guvernare prezidenţială. Nu sunteţi de acord – citiţi punctul nr. 1. Alte variante nu pot să existe” – a spus președintele moldovean la postul de televiziune deținut de socialiști, Accent TV, a scris ziarul Național de la Chișinău.

Moldova este o republică parlamentară iar președintele are un rol reprezentativ, cu puteri foarte limitate, deși este ales direct de cetățeni. Igor Dodon a fost suspendat de mai multe ori din funcție de către Parlament deoarece a refuzat să semneze legi votate de legislativ. Constițuția moldovenească prevede că, în această situație, președintele Parlamentului sau primul-ministru semnează legile.

Igor Dodon este președinte din decembrie 2016 iar de atunci a mers de la mai bine de 10 ori la Moscova, ca să discute cu Vladimir Putin. Președintele moldovean și-a arătat mereu o loialitate aproape slugarnică față de omologul său rus. Dar surse de la Kremlin spun că Vladimir Putin îl disprețuiește pe Igor Dodon, deoarece nu îi plac liderii fără coloană vertebrală.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Profesor chinez, săltat de poliție în timp ce dădea un interviu pentru Vocea Americii
Sun Wenguang, un cunoscut critic al regimului comunist de la Beijing, a fost săltat de ...