Profesor chinez, săltat de poliție în timp ce dădea un interviu pentru Vocea Americii

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Sun Wenguang, un cunoscut critic al regimului comunist de la Beijing, a fost săltat de poliție din propria casă, în timp ce vorbea în direct pentru postul Vocea Americii, serviciul în mandarină. Profesorul universitar în vârstă de 84 de ani, vorbea despre a scrisoare deschisă, adresată președintelui Xi Jinping, prin care îl încuraja pe acesta să nu ma dea atâtea împrumuturi și ajutoare externe, ci să se concentreze în intern. De asemenea, critica decizia liderului de la Beijing de la renunța la limita de mandate în fruntea țării.

Vocea Americii a publicat pe Twitter înregistrarea arestării lui Sun Wenguang. Bătrânul relatează în direct că opt polițiști i-au intrat cu forța în casă. La un moment dat, profesorul începe să țipe mai tare la polițiști, le spune că au intrat ilegal în casă și că are libertate de exprimare, dar conversația se încheie brusc.

Un prieten al bărbatului a confirmat că acesta a fost dus la secția de poliție. Sun Wenguang este un fost profesor de fizică de la Universitatea Shandong și între 1960 și 1990 a stat mai bine de 10 ani la închisoare deoarece l-a criticat pe Mao. În 2009, a fost bătut deoarece a vizitat mormântul unui lider comunist care a susținut protestele din Piața Tiananmen, înăbușite în sânge din Armata Partidului Comunist Chinez.

În China, asemenea incidente sunt obișnuite. Orice critică poziția oficială a guvernului, indiferent de domeniu, sau cine vorbește cu presa străină, poate fi arestat, bătut, torturat și chiar făcut să dispară pentru totdeauna, fără urmă.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Unire prin muzică: Hora Reghin deschide o fabrică de viori în Basarabia
Hora Reghin, cel mai mare producător de instrumente muzicale din lemn din Europa, va deschide ...