Mitingul nimănui: Dacian Cioloș anunță că nu mai este alături de protestatari

Mihai Popescu ACTUALITATE POLITIC Principal SOCIAL

Fondul violent al mitingului organizat astăzi în Piața Victoriei a acționat în mod decisiv pentru îndepărtarea principalilor suporteri publici ai protestatarilor. Zilele trecute, Federația Românilor de Pretutindeni a renunțat la organizarea mitingului din Piața Victoriei, inclusiv pe fondul unor amenințări lansate în spațiul public la adresa Jandarmeriei.

Astăzi, după ce un grup semnificativ de mare de huligani a încercat să forțeze porțile Guvernului, Dacian Cioloș a anunțat că nu va mai participa la manifestație. S-au înregistrat deja foarte multe incidențe cu violență, ceea ce face ca din ce în ce mai mulți potențiali participanți la miting să rămână acasă. Prin gestul său, Dacian Cioloș îngroașă rândurilor celor care refuză să se ralieze unui miting al cărui singur țel este acela de a prolifera o agendă a violenței și a huliganismului.

Spre deosebire de alte ocazii, mitingul de astăzi a fost de asemenea sprijinit foarte moderat de alți influenceri online care au tins să se delimiteze de mesajele și postările românilor veniți din afara granițelor. Poziționările radicale și agendele extreme par să fi fost de asemenea la baza deciziei mai multor influnceri de a se delimita de protest. De protest se delimitează și omaenii de bun simț veniți din afara granițelor. Participarea este extrem de scăzută tocmai pentru că oamenii se tem pentru siguranța lor și a membrilor familiei lor.

Prin mesajele transmise în ultima săptămână și prin acete lor, protestatarii din această zi au rata miza de a transmite un mesaj de bun simț guvernanților. Pe acest fundal al frustrării față de violențele oamenilor, din ce în ce mai mulți manifestanți părăsesc în acest moment Piața Victoriei. Departe de a fi un eveniment aflat la sfârșit, mitingul Diasporei s-a încheiat de facto înainte să înceapă, s-a încheiat înnecat în gazul lacrimogen pe care Jandarmeria a fost nevoită să îl folosească în mod legitim împotriva unei agende a violenței.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cum aduce PNL oameni la ”mitingul diasporei”
Protestul organizat astăzi în Piața Victoriei se vrea unul al românilor plecați în străinătate și ...