România, pe locul 5 la producția de grâu în Uniunea Europeană

Marius Ghilezan ECONOMIC Principal

Fenomenele meteo extreme de anul acesta au dus preţul grâul la cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani. Mai exact, o tonă de grâu se vinde cu 211 euro, adică 0,9 lei pe kilogram.

România este pe locul cinci în UE la producţia de grâu, cu circa 10 milioane de tone, adică o producţie în valoare de aproximativ 2 mld. euro. Dacă s-ar fi păstrat producţia de anul trecut, creşterea de preţ ar aduce fermierilor un plus de 20%, adică 400 mil. euro.

Agricultura românească începe să fie din ce în ce mai rentabilă iar investițiile făcute de guvern dar și de fermieri se văd. Suprafaţa irigată a României a crescut de la 346.00 de hectare în 2016 la peste un milion de hectare în 2018.

În anul 2017, țara noastră a obţinut locul întâi la producţia de floarea-soarelui la nivelul UE, locul  2 la producția de porumb, locul 4 la cartofi şi locul 5 la grâu, potrivit INS. Astfel, România s-a menţinut pe locul 8 în topul celor mai mari puteri agricole din UE, după Franţa, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Polonia.

Agricultura României a avut în 2017 o contribuţie de 0,7% la creşterea economică de 6,9% a României.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PSD: “Președintele României Klaus Werner Iohannis este principalul responsabil pentru actuala stare a societății românești”
”România culege roadele politicii de ură, dezbinare și propagandă mincinoasă promovate de președintele Klaus Werner ...