VOSGANIAN/ În ’90, la proteste, nu ne-am adus copiii să asculte blestemății strigate de părinții lor”

Marius Ghilezan POLITIC Principal

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a fost sunat recent de un lider din societatea civilă. De la capătul celălalt al firului, acel războinic al urii cerea atitudine fermă împotriva legilor justiţiei şi a legilor promovate de “hoţii” de la putere. După vreo cinci minute, liderul ALDE a spus că el e de acord cu modificarea legilor justiţiei şi că nu există o putere mai coruptă decât alta. I s-a închis rapid telefonul. Probabil figura pe o listă a “oamenilor de influenţă.”

Fiind întrebat despre asemenările dintre protestele de acum cu cele din anii ’90, Vosganian a spus că a participat la multe mitinguri în ani ’90, dar niciodată nu a făcut nimic din ce se face astăzi la unele proteste.

”Am participat la numeroase mitinguri în anii ’90. Protestam împotriva unor alegeri incorecte și a ascensiunii nelegitime a Frontului Salvării Naționale. Protestele noastre erau promonarhice, antiprezidențiale, antiguvernamentale.

Noi nu ne-am întrecut în obscenități, nu am proferat amenințări cu moartea, nu am aruncat cu pietre în oamenii de ordine și cu cutii de vopsea în sedii de partid, nu ne-am adus copiii să joace șotron pe fețe de oameni și să asculte tot felul de blestemății strigate de părinții lor, nu am cântat cântece despre puști Kalașnikov și cocktailuri Molotov, nu am urinat pe gardurile partidelor.

Și asta, întâi de toate, pentru că Regele nostru, Corneliu Coposu, Ion Rațiu, Radu Câmpeanu și ceilalți lideri politici și civici ai vremii nu ne-ar fi permis – cu atât mai puțin n-ar fi încurajat drept „rafinamente sublime”, „libertăți de expresie” și „angajamente civice” – asemenea gesturi”, a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
CLAUDIU MANDA: “Verificăm dacă serviciile de informaţii au fost implicate în manifestările din 10 august”
Preşedintele comisiei de supraveghere a SRI, Claudiu Manda, a declarat astăzi că în perioada 10-14 ...