Am putea avea zboruri directe București – Minsk

Marius Ghilezan ECONOMIC Principal

România și Belarus iau în considerare inaugurarea de zboruri directe între capitalele lor. O propunere în acest sens a fost făcută de ambasadorul bielorus la București, Andrei Grinkevich, care s-a întâlnit astăzi cu Cristina Tărteață, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Discuțiile sunt încă în faza incipientă. Se va avea în vedere întâi dacă asemenea curse sunt fezabile.

Atât Belavia, compania aeriană de stat, cât și Tarom, sunt în plin proces de modernizare și restructurare. Firma românească a anunțat că va intra puternic pe piața fostei URSS, prin zboruri directe de la București la Odesa (Ucraina), Tbilisi (Georgia), Baku (Azerbaijan) și Erevan (Armenia). Aceste curse vor începe chiar din această toamnă.

De asemenea, România este printre puținele țări europene care nu are o legătură aeriană directă cu Belarus. Puțină lume știe că autobuze fabricate în fosta republică sovietică circulă pe străzile din România, precum în Constanța și Iași. De asemenea, fabrica de tractoare IRUM din Reghin a revenit la viață și la export grație cooperării cu o firmă similară de Belarus.

În ultima vreme, Belarus a făcut eforturi mari să scape de stigmatul de “ultima dictatură a Europei”. Președintele Aleksander Lukașenko a început să se îndepărteze de Moscova și de Vladimir Putin, pe care l-a acuzat public să vrea să înșele Belarus în relațiile comerciale și să-l împiedice să se apropie de occident. Asta deși cele două țări sunt, teoretic, unite în așa numitul “Stat Unional”, dar care practic nu a funcționat niciodată.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
O firmă germană anunță că se retrage din Nord Stream 2 dacă SUA impun sancțiuni
Uniper, un gigant german din domeniul energiei și unul dintre investitorii în gazoductul Nord Stream ...