O firmă germană anunță că se retrage din Nord Stream 2 dacă SUA impun sancțiuni

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

Uniper, un gigant german din domeniul energiei și unul dintre investitorii în gazoductul Nord Stream 2,  a anunțat că se va retrage dacă Statele Unite vor decide să impună sancțiuni asupra acestui proiect. Directorul financiar al firmei a spus jurnaliștilor că “nu putem risca să fim expuși sancțiunilor americane, deoarece nu am mai putea plăti, nu am mai putea face tranzacții în dolari. Uniper nu își permite așa ceva”, a scris finanznachrichten.de

Conducta de gaz natural Nord Stream 2, care va lega direct Rusia și Germania, a fost criticată intens de Donald Trump în repetate rânduri. Președintele american a acuzat Berlinul că este complet sub controlul Moscovei și că oficialii germani vor să fie păziți de alții de amenințări rusești și că nu cotizeze la apărare, în timp ce fac afaceri de miliarde cu Rusia.

Potrivit presei americane, sancțiunile asupra gazoductului nu mai sunt o chestiune de “dacă”, ci de
“când”. Jurnaliștii de peste ocean spun că penalitățile sunt acum în faza de formulare a textului. Administrația Trump ar vrea să blocheze Nord Stream 2 atât din motive de securitate cât și din considerent comerciale.

Donald Trump este de părere că gazoductul va crește dependența UE de cel mai mare adversar, Rusia. De asemenea, liderul de la Casa Albă vrea ca Statele Unite să înceapă exporturile de gaz natural lichefiat în Europa. Președintele CE, Jean-Claude Juncker, a spus că Europa ar putea primi mai mult gaz american.

Uniper este una dintre cele cinci companii europene care au investit aproape un miliard de euro fiecare în construcția gazoductului Nord Stream 2. Proiectul total ar urma să coste 10 miliarde de dolari. Principalul acționar al proiectului este compania rusească Gazprom, considerată în occident drept una dintre armele energetice ale Kremlinului.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Emmanuel Macron, atac direct la proprii cetățeni: Galii sunt rezistenți la schimbare
Aflat în vizită oficială în Danemarca, președintele francez Emmanuel Macron și-a atacat compatrioții și chiar ...