Viitorul președinte al Comisiei Europene a anunțat că va colabora și cu socialiștii din România

Alina Maria Bogdan INTERNATIONAL POLITIC Principal

Conservatorul german, Manfred Weber, liderul celui mai mare grup politic din Parlamentul European (PPE) care și-a anunțat deja candidatura pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, a declarat în cadrul unui interviu transmis vineri de mai multe publicații europene, între care și El Pais, că doreşte să colaboreze cu toată lumea, inclusiv cu vicepremierul italian Matteo Salvini, cu premierul ungar Viktor Orban, cu liderul Partidului Lege şi Justiţie din Polonia (PiS), Jaroslaw Kaczynski, şi cu socialiştii din România, informează politico.eu

„Cred că este necesar să ne așezăm la masă și să ne ascultăm unul pe celălalt și apoi să găsim soluții prin compromis”, a declarat Weber, descriindu-se ca fiind „un constructor de poduri.”

„Să nu uităm ceva: punctul de plecare al Brexit-ului a fost decizia lui [David] Cameron de a părăsi PPE. Nu vreau ca acest lucru să se întâmple în alte țări,” a adăugat el. „Vreau să păstrăm Europa unită.”

Întrebat dacă va accepta sprijinul Ligii de extremă dreaptă a Italiei, condusă de Salvini, Weber a declarat că nu va comenta despre partide, în mod individual, adăugând că Parlamentul European este un loc pentru „politicienii care au o orientare pro-UE” și că „Aceste partide sunt baza pentru viitor.”

Weber a prevestit creșterea votului populist la alegerile europarlamentare de anul viitor. Chestiunea identității europene, care include valori seculare, democrație, statul de drept și libertatea presei vor domina campania electorală viitoare. 

În vârstă de 46 de ani, Manfred Weber, lider din 2014 al grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, s-ar bucura de susţinerea CSU şi a Angelei Merkel. Este primul care și-a anunțat candidatura pentru postul lui Jean Claude Juncker, al cărui mandat expiră anul viitor.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Liderul naționaliștilor din Brazilia, înjunghiat de un simpatizant al extremei stângi
Jair Bolsonaro, candidatul dreptei naționaliste din Brazilia pentru funcția de președinte și lider în sondaje, ...