Guvern / Primii proprietari de suine, afectaţi de pesta porcină, încep să primească banii de despăgubiri

Alina Maria Bogdan ECONOMIC Principal

Vineri, 7 septembrie, a început acordarea despăgubirilor pentru proprietarii de animale din localităţile Berteştii de Jos, Berteştii de Sus, Spiru Hare, Gura Gârluţei, Gura Călmăţui şi Mihai Bravu, aproape 2,4 milioane de lei fiind achitaţi prin virament bancar, iar alţi 700.000 de lei urmează să fie plătiţi în numerar, afirmă surse guvernamentale.

Primii proprietari de suine din judeţul Brăila care au primit despăgubiri pentru porcii afectaţi de pesta porcină africană sunt cei din comunele Berteştii de Jos, Berteştii de Sus, Spiru Hare, Gura Gârluţei, Gura Călmăţui şi Mihai Bravu, scrie Adevărul.

Până la această oră, au fost plătiţi 2.392.030 de lei prin virament bancar, iar alţi 700.000 de lei au început să fie achitaţi în numerar începând de vineri, informează Profit.ro

Plăţile se vor face prin virament bancar pentru proprietarii de animale care urmează să primească despăgubiri de peste 5.000 de lei, anunţă DSVSA Brăila.

Conform sursei ciatate, din totalul de 1.906 dosare de despăgubiri înregistrate la DSVSA Brăila, au fost transmise 794 de dosare la ANSVSA Bucureşti, pentru care există o alocaţie bugetară de aproape 6,5 milioane de lei, urmând ca vineri, 7 septembrie, să ajungă la Bucureşti alte 490 de dosare.

De la data confirmării virusului pestei porcine africane în judeţul Brăila au fost declarate 60 de focare de boală, din care 54 sunt gospodării individuale, iar şase sunt exploataţii comerciale. În total, au fost sacrificate şi neutralizate până acum 28.984 de animale din gospodăriile populaţiei.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe terenurile administrate de Consiliul judeţean Călăraşi, s-a descoperit o fermă de porci clandestină, după ce localnicii au reclamat că lângă un pod se ard porci morţi.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
LUDOVIC ORBAN: “PSD e o formațiune certată cu legea și ar trebui să primească „o mamă de bătaie” la europarlamentare „să le iasă politica din cap”
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că PSD e o formațiune certată cu legea ...