Atac “kamizake” la Împăratul Japoniei. Contestatarul lui Akihito, forțat să demisioneze

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Preotul-șef al controversatului templu Yasukuni din Tokyo, unde sunt omagiați 2,5 milioane de japonezi morți pe front, inclusiv oameni condamnați de crime de război în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost forțat să demisioneze după ce în presa niponă a apărut un comentariu negativ pe care l-a făcut la adresa împăratului Akihito.

Criticile l-a adresa Împăratului sunt un mare tabu în Japonia

Înaltul cleric Shinto Kunio Kohori ar fi spus că suveranul vrea să distrugă templul, deoarece nu l-a vizitat niciodată în cei aproape 30 de ani de când se află pe tronul Crizantemei. Comentariul ar fi fost făcut în timpul unei întâlniri la Yasukuni din 20 iunie, dar abia acum s-a aflat despre ele. Criticile l-a adresa Împăratului sunt un mare tabu în Japonia. Deși monarhul nu mai este considerat drept zeu pe pământ, așa cum era înainte de actuala constituție scrisă de Statele Unite în 1945, el tot este tratat cu un respect enorm de către toată societatea.

Noua împărăteasă “urăște” religia Shinto, potrivit unor surse

Șeful templului Yasukuni s-ar fi lamentat că nici viitorul Împărat, actualul Principe Moștenitor Naruhito, care va urma pe tron în aprilie 2019, nu va vizita vreodată lăcașul de cult dedicat celor căzuți în luptă. Mai mult, Kunio Kohori ar fi spus și că viitoarea Împărăteasă “urăște” religia Shinto, cultul tradițional al Japoniei. Împăratul Japoniei este cel care oficiază multe dintre cele mai importante ritualuri Shinto.

Akihito a căutat mai mereu împăcarea cu vechii adversari

Împăratul Akihito a urcat pe tron în 1989, după decesul tatălui său Hirohito, suveranul care a condus țara în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Actualul monarh de la Tokyo a încercat în ultimele trei decenii să caute împăcare și reconciliere de la foștii adversari ai Japoniei. Și-a exprimat regretul față de acțiunile armatei imperiale în China și Coreea și a vizitat mai multe insule din Pacific unde au avut loc lupte cu americanii, a notat BBC.

Templul Yasukun, un fel de Valea Piersicilor de la Jilava

Templul Yasukuni este controversat din cauza faptului că acolo sunt omagiați și peste 1000 de criminali de război condamnați de tribunalul internațional de după 1945. Printre aceștia sunt și 14 criminali de război clasa A, incluși pe listă în 1978, inclusiv Hideki Tojo, premierul Japoniei din timpul războiului și cel considerat a fi unul dintre principalii responsabili pentru conflict. Orice vizită a unor lideri politici japonezi este tratată ca un afront de către Coreea de Sud și mai ales China.

În Valea Piersicilor de la Jilava nu se poate intra decât prin interiorul Închisorii. În Valea Piersicilor a fost executat grupul Mareşalului Antonescu.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sondaj DC News / Călin Popescu Tăriceanu: 40,81%, dacă mâine ar avea loc alegeri prezidenţiale
Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE și al Senatului, ar obţine 40,81% din voturi, dacă mâine ...