Singapore Airlines a inaugurat cel mai lung zbor comercial din lume

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

15.000 de kilometri, aproape 18 ore de în aer, 0 escală. Aceastea sunt principalele date ale celui mai lung zbor non-stop de pasageri din lume, din Singapore la New York. Avionul cu 161 de pasageri la bord a decolat joi seară din orașul-stat asiatic și a aterizat vineri după-amiază pe aeroportul Newark Liberty, din statul New Jersey, care deservește orașul New York.

Singapore Airlines a redevenit astfel operatorul celui mai lung zbor comercial din lume. Compania a luat titlul de la cursa Auckland-Doha al Qatar Airways. Firma din Singapore a spus că există o cerere din ce în mai mare pentru zboruri lungi fără escală, care reduc simțitor durata călătoriei.

Nu există locuri la economy

Avionul folosit a fost unul special: un Airbus A350-900 Ultra Long Range, care a intrat în flota Singapore Airlines la finalul lunii trecute. Aeronava este pregătită special pentru această rută. La bord nu sunt locuri economy și nici nu vor fi oferite vreodată, au anunțat oficialii companiei aeriene. În schimb, sunt 94 de locuri la clasa premium economy și 67 de locuri business, foarte luxoase. Firma a anunțat că toate biletele s-au vândut extrem de rapid. Un pasager de la business a primit două mese cu gustări între, au putut alege când să primească mâncarea și au avut și un pat în care să doarmă. Călătorii au avut parte de trei mese la ore fixe, cu gustări între ele.

Airbus A350-900 ia locul Boeing-ului

Această cursă Singapore-New York a marcat și începul sfârșitului dominației Boeing pe piața zborurilor lungi. Avionul Airbus A350-900 ULR are cea mai mare autonomie din lume și este creat special să înlocuiască Boeing 777. Consumul aeronavei europene este cu 20-30% mai mic decât al rivalului americane. Singapore Airlines nu este singura companie care a introdus un zbor foarte lung, operat de un A350. Cursele aflate în serviciu zboară aproape pline mereu, ceea ce înseamnă că sunt profitabile. Prin comparație, în jur de 18 ore face și trenul CFR de la București la Budapesta.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
“Totul are un sfârșit” – Wolfgang Schäuble despre mandatul Angelei Merkel
Wolfgang Schäuble, fostul ministru de Finanțe al Germaniei, supranumit “domnul Austeritate” în sudul Europei, mai ...