“Totul are un sfârșit” – Wolfgang Schäuble despre mandatul Angelei Merkel

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Wolfgang Schäuble, fostul ministru de Finanțe al Germaniei, supranumit “domnul Austeritate” în sudul Europei, mai ales în Grecia, este cel mai recent înalt oficial german care vorbește deschis de faptul că epoca Merkel nu va ține la infinit.

În interviul pentru cotidianul Italian La Repubblica, Wolfgang, parlamentar din 1972 şi în prezent preşedintele Bundestag, a declarat că este puţin probabil ca Angela Merkel să facă un pas înapoi înainte de încheierea mandatului său în 2021, dar că ea este cunoscută pentru faptul că „îşi menţine opţiunile deschise.”

„Merkel menţine multe opţiuni deschise”

„Mai devreme sau mai târziu problema succesiunii va apărea, fără îndoială” a spus politicianul, cunoscut cel mai bine pentru rolul său de ministru intransigent al finanţelor în timpul crizei datoriei greceşti. „Stilul Angelei Merkel – şi chiar ea a spus acest lucru – este de a lua decizii pe cât de târziu este posibil. Ea menţine multe opţiuni deschise. Este parte a naturii umane ca totul să aibă un sfârşit: la un moment dat, oboseala îşi spune cuvântul,” a afirmat Wolfgang Schaeuble.

Criza conturilor secrete ale lui Kohl i-a stopat ascensiunea lui Wolfgang Schauble la funcţia de cancelar

Actualul șef al Bundestagului are o rivalitate veche cu fosta lui șefă pe linie de guvern. Helmut Kohl anunțase în 1998 că vrea ca Wolfgang Schäuble să-I urmeze în funcția de cancelar în 2002, după ce Germania termina adoptarea euro. Doar că CDU a pierdut alegerile în 1998, deci și postul de șef al guvernului. Fostul ministru a fost ales șef al CDU, dar a păstrat funcția mai puțin de doi ani. Succesorul a fost Angela Merkel, care a devenit și următorul cancelar CDU. Wolfgang Schauble a fost propus și pentru demnitatea de președinte al Germaniei, doar că Angela Merkel s-a opus.

Luna trecută, Merkel a fost făcută „raţă bleagă” de omul ei trimis la Bruxelles

Luna trecută, Gunther Oettinger, comisarul european pentru buget și membru al partidului condus de Angela Merkel, a spus despre șefa guvernului de la Berlin că este o “rață bleagă,” “lame duck” în engleză. În limbajul politic, această frază se aplică unui lider care se află încă în funcție, dar a cărui influență este mult diminuată și care va pierde în curând putere.

Comentariul a fost făcut după ce Angela Merkel a fost înfrântă de proprii colegi de partid, care nu l-au votat pe favoritul ei în fruntea grupului parlamentar al CDU din Bundestag. Într-un interviu pentru Politico, Gunther Oettinger a spus că înfrângerea este normală, deoarece influența cancelarului este în scădere.

Guvernul Merkel lV de abia mai suflă

Guvernul Merkel IV, format cu mari eforturi după alegerile de anul trecut, pare că merge din criză în criză. Înainte de vot, a fost problema cu șeful SRI-ului german, destituit din funcție după ce a contrazis-o public pe Angela Merkel. Înainte de asta a fost conflictul dintre Angela Merkel și Horst Seehofer pe tema imigranților, după ce liderul bavarez a anunțat că întărește granița țării. Situația s-a detensionat doar după ce șefa executivului a cedat.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un weekend pe Hotelul Plutitor Milena (Tulcea), în luna octombrie, costă 14.913 lei
În căutarea unei escapade exotice împreună cu soţia, ai de ales o croazieră de la ...