Răspopit pentru că a pus pe Facebook poze cu Patriarhul Kiril al Rusiei

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Un preot din Minsk s-a ales cu cea mai dură pedeapsă posibilă din partea Bisericii Ortodoxe Bieloruse: a fost caterisit, adică scos din preoție. Vina lui: a publicat pe pagina proprie de Facebook fotografii cu Patriarhul Kiril al Rusiei, în timpul vizitei acestuia în Belarus.

Bărbatul a primit în 16 octombrie 2018 o scrisoare oficială din partea Mitropolitului Paval, liderul Bisericii Ortodoxe din Belarus, subordonată Moscovei, prin care era anunțat că a fost eliberat din îndatoririle sale de la biserica unde slujea și interzis timp de un an la orice activitate a bisericii. I s-a reproșat să a dezonorat pe toată lumea, adică țara, biserica și pe patriarh, a spus Alyaksandr Shramko pentru Europa Liberă.

În scrisoare era menționat că și-a pierdut dreptul de a sluji, de a purta cruce și de a oferi binecuvântări deoarece a publicat sistemic în media fotografii și texte care au discreditat Biserica Ortodoxă și care au generat ură și neîncredere în inimile credincioșilor. Patriarhul Kiril era la Minsk ca să participe la sfântul sinod, în urma căruia s-a decis ruperea legăturilor cu Patriarhia de la Constantinopol.

Preotul a fotografiat gărzile de corp ale patriarhului rus, despre care a spus că sunt prea multe, dar și limuzina cu care a mers Kiril, inclusiv numărul de înmatriculare. Alyaksandr Shramko a fost abordat de bodyguardzii înaltului prelat rus, care i-au pus că nu are voie să publice numerele mașinilor și că Patriarhul a fost informat personal de situație. Cel mai probabil, caterisirea preotului bielorus a fost cerută chiar de Kiril, unul dintre cei mai apropiați și influenți colaboratori ai lui Vladimir Putin.

Un oficial al Patriarhiei Moscovei, protodiaconul Andrei Kurayev, un renumit teolog ortodox, nu susține măsura luată împotriva preotului de la Minsk, deoarece nu crede că acesta a încălcat vreo regulă. Cazul lui Alyaksandr Shramko va fi reanalizat pe un an.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Echipa Invictus România a ajuns în Australia, pentru competiția patronată de Prințul Harry
Echipa României pentru jocurile Invictus, olimpiada soldaților răniți pe front, a ajuns cu bine la ...