Tudorel Toader declanşează procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr

Marius Ghilezan POLITIC Principal

„Activitatea procurorului general nu mai este compatibilă cu necesitatea managerială a Ministerului Public. Sub mandatul domnului Lazăr s-au încălcat grav atribuţiile constituţionale” – a spus azi Tudorel Toader.  În conformitate cu Legea,  Ministrul Justiției a declanşat procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. În 20 de puncte, practic, Lazăr a fost făcut KO.

Toader afirmă că insituția condusă de Augustin Lazăr și-a depășit atribuțiile prevăzute în Constituție, dar și-a arogat atribuții ce aparțin puterii legislative și a efectuat o anchetă penală într-un domeniu care excedează cadrului legal.

Ministrul justiţiei enumeră gravele încălcări ale legii săvârşite de Augustin Lazăr. El afirmă că dl procurer general a provocat anul trecut cel puţin trei conflicte de natură constituţională.

„De la nişte penali,” la „nişte inculpaţi”

A abdicat de la garanţia prezumţiei de nevinovăţie, prevăzută în Constituţie, mai spune ministrul justiţiei care zice că un procuror de nivel înalt nu se poate adresa public cu formule de gen: “nişte inculpaţi.”

”Fac referire la evaluarea din 2017, evaluare survenită ca urmare a deciziei CCR față de actele, faptele DNA referitoare la OUG 13/2017. Atunci făceam o evaluare a procurorului șef DNA, dar și al procurorului general pentru că este ierarhic superior, conduce Ministerul Public. Atunci arătam ceea ce CCR, prin decizia 68, spunea în esență că actele, faptele, procurorului de la DNA constituie o încălcare gravă a principiului separației puterilor în stat deoarece Ministerul Public nu doar că își depășește atribuțiile prevăzute în Constituție, dar își arogă atribuții ce aparțin puterii legislative sau CCR.

Lazăr a făcut o anchetă penală întru-un domeniu care excedează cadrul legal

„Ministerul Public, prin DNA, și-a arogat competența de a efectua o anchetă penală într-un domeniu care excedează cadrului legal ce poate conduce la un blocaj instituțional din perspectiva dispoziiților constituționale ce  consacră separația și echilibrul puterilor în stat,” a mai explicat Toader.

Procurorul general şi-a făcut publice opiniile despre o serie de legi ale justiţiei, deja intrate în aplicare, deşi avea alte căi de atac, de la recursul în anulare, la concenciosul administrativ.

Referindu-se la protocoalele semnate de Augustin Lazăr, ministrul justiţiei a explicat că aceste inginerii aveau rostul de a duce spre o justiţie paralelă, incompatibilă statului de drept.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DEZVĂLUIRI TOADER / Ce căuta Rezoluţia de clasare a dosarului caselor din Sibiu în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr?
Tudorel Toader a deschis procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. „20 de blestemăţii” ...