Ungaria va susține România împotriva rezoluției Parlamentului European

Valentin Borcea POLITIC Principal

Ministrul afacerilor externe din Ungaria, Peter Szijjarto, a declarat vineri, la Palatul Parlamentului, că Ungaria va fi alături de România dacă în Parlamentul European va fi lansat un atac împotriva României, „pe baza unor opinii părtinitoare”. Afirmația a fost făcută după o întâlnire cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Ministrul de externe maghiar, Peter Szijjarto, l-a asigurat pe Dragnea de toată susţinerea europarlamentarilor Ungariei, în cazul unui atac nedrept în Parlamentul European

„Considerăm România drept un partener strategic şi scopul nostru este să construim parteneriatul strategic şi prietenia dintre cele două ţări, pentru că este evident că ne confruntăm cu provocări similare, suntem sub presiunea atacurilor externe, atacuri împotriva celor două ţări. I-am transmis foarte clar preşedintelui (al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea – n.r.) că dacă este lansat un atac împotriva României, în Parlamentul European, pe baza unor opinii părtinitoare, europarlamentarii unguri ai partidului de guvernare vor vota în favoarea României,”,a spus șeful diplomației maghiare, citat de Mediafax.

Parlamentul European va vota, în şedinţa de plen din 14 noiembrie, rezoluţia privind statul de drept în România, conform proiectului de agendă publicat pe site-ul instituţiei europene. În ciuda declarații, cel mai probabil sprijinul Ungariei este motivat de un interes propriu.

Raportorul olandez a criticat închiderea Universităţii Central Europene

În septembrie, Parlamentul European a votat activarea “opțiunii nucleare,” adică începerea procedurilor de sancționare a Budapestei, conform articolului 7 din Tratatul privind Uniunea Europeană. Raportorul acestui caz, un europarlamentar olandez de orientare stângist-ecologistă, a spus că documentul pe care l-a redactat conține o listă atotcuprinzătoare de atacuri asupra mediei, minorităților și domniei legii.

Este vorba, printre altele, de politica antiimigranți a Budapestei, de modul în care autoritățile maghiare au tratat refugiații ajunși pe teritoriul său, și de acțiunile care au vizat Universitatea Central Europeană, deschisă și finanțată de George Soros. Toate acestea reprezintă o încălcare o valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, a afirmat deputatul olandez.

La câteva zile după, Polonia, cea mai mare ţară fostă comunistă din Uniunea Europeană, afirmă că se va opune oricăror sancţiuni impuse de blocul comunitar Ungariei, al cărei guvern este acuzat că încalcă regulile UE privind democraţia. Același lucru l-a afirmat Budapesta și în cazul Varșoviei, prima țară împotriva căreia s-a activat articolul 7.

Ca să fie aplicate sancțiuni conform articolului 7, trebuie unanimitate în Consiliul UE. Așa că dacă o țară se opune, întrecut demers este doar un foc de paie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Poate deveni Carmen Iohannis „penală”?
Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, va merge joi la Parchet pentru a da declaraţii ...