CSABA ASTALOS: Proiectul de autonomie regională al UDMR se bazează pe principiile Declaraţiei de la Alba Iulia

Marius Ghilezan POLITIC Principal

Csaba Astalos a vorbit la Radio „Europa liberă” despre prevederile proiectului de autonomie regională care se bazează pe Punctul 1 si pe Punctual 3 al Declaraţiei de la Alba Iulia cu referire la drepturile minorităţilor la autoguvernare.

Proiectul de lege prevede proporţionalitatea reprezăntării în sistemul decizional, reprezentarea proporţională în justiţie, conform declaraţiei lui Astalos. De asemenea, documentul vorbeşte despre regiuni de dezvoltare economică care ar dobândi forme de autonomie economică. „Un discurs naţionalist, extremist,” închide dialogul, nu-l deschide. Interviu cu președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, despre autonomia regională cerută de UDMR în Parlament și despre sperietoarea „pericolului maghiar”, care împiedică dezvoltarea economică a întregii Român, vine să lămurească românii că nu există un „pericol maghiar.”

Preşedintele CNCD şi-a exprimat regretul că un singur proiect comun în ultimii 20 de ani al românilor şi maghiarilor a fost integrarea în NATO şi aderarea la UE.

De asemenea, a mai vorbit despre dezamăgirea liderilor maghiari că opoziţia parlamentară a început să atace iniţiativa fără să fii citit documentul.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Senatorii suspectează practici de concurenţă neloială pe piaţa carburanţilor
Mărirea preţului benzinei a scos sute de mii de francezi în stradă. Ei s-au opus ...