Care sunt primele simptome ale gripei la copii?

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE Principal

Primele simptome ale unei gripei sunt: roşu în gât, nas înfundat, tuse și strănutul. Copiii care au contactat virusul gripal se pot simți foarte obosiți și au o durere în gât, tuse, dureri de cap, febră ușoară, dureri musculare și pierderea apetitului. Mucusul din nas poate deveni gros de culoare galbenă sau verde.

Cum se transmite virusul?

Mulţi copii stau în casă. Părinţii nu-i scot nici la aer. Cum e posibil ca ei să contacteze gripa?
În primul rând aerul uscat din casă scade rezistenţa organismului faţă de infecţii. O umiditate de sub 30% e păguboasă. Virusul poate zbura şi la patru metri distanţă. Persoanele mai rezistente din familie pot fi purtători, fără a se îmbolnăvi.

Sunt gripele contagioase?

Mai ales în primele 2-4 zile de la primele simptome. Virusul gripal diferă de banalele răceli. El poate sta pe o clanţă sau pe un geam, iar la atingerea cu mânuţa şi ducerea ei la guriţă apare contaminarea. Cele mai multe răceli trec în decurs de o săptămână, dar unele durează mai mult.

Cum se detectează gripa?

Medicul de familie nu va putea identifica virusul specific care cauzează gripa, dar poate examina gâtul și urechile copilului dumneavoastră și poate lua o cultură din gât pentru a vă asigura că simptomele nu apar dintr-o altă situație care poate necesita tratament.

Nu se iau antibiotice!!!

Medicul ORL, Dorin Sarafoleanu, recomandă să nu se dea antibiotice la copii. Virusurile nu se omoară cu penicilină sau derivaţi. Folosirea lor excesivă reduce imunitatea. După o imunitate scăzută, când gripa nu mai trece şi apar complicaţiile atunci apar microbii, singurii care trebuie atacaţi cu antibiotic, dar numai după o analiză a exudatului faringian.

Care sunt cele mai dese complicaţii?

Puroi în gât, sinuzită, pneumonie sau bronşită. Copiii care respiră greu, strănută prea des sau au respirație dificilă atunci când sunt răciţi pot avea astm bronșic.

Cum se trateaza gripa?

Gripa trece de la sine fără un tratament specific. Medicina nu poate vindeca o raceala, dar poate ameliora simptomele cum ar fi dureri musculare, dureri de cap şi febră. Puteți să le dați copiilor acetaminofen sau ibuprofen pe baza recomandărilor pachetului pentru vârstă sau greutate.

Nu dați niciodată aspirină copiilor sau adolescenților, deoarece o folosire prelungită a sa a fost legată de sindromul Reye, o afecțiune rară, dar gravă, care poate fi fatală.

Nici vaccinul nu te protejează 100 %

Deoarece atât de multe virusuri cauzează gripa, nu există un vaccin care să te protejeze 100%. Pentru a evita contagiunea, copiii trebuie:

– să evite frigul
– să nu stea într-un spaţiu închis unde se fumează
– să se spele bine pe mânuţe, când strănută sau tuşeşte să o facă în haina de la cot
– să nu folosească prosoapele altora

Mult zinc şi multă vitamina c – legende

Experții nu sunt siguri dacă luarea suplimentelor de zinc sau a vitaminei C în exces poate reduce suferinţa. Dozele mari administrate zilnic pot provoca efecte secundare negative. Studiile privind remedii pe bază de plante, cum ar fi echinaceea, sunt fie negative, fie nu sunt concludente. La Vitamina C, organimsul îşi ia maximum 1000 de mg, cât are nevoie, restul se elimină.

Discutați cu pediatrul înainte de a da copilului dumneavoastră vreun remediu pe bază de plante sau mai mult decât doza zilnică recomandată pentru orice vitamină sau supliment.

Cum pot ajuta copilul meu?

Pentru a ușura disconfortul gripei, puteți:

– pune săruri (apă sărată) picături în nări pentru a ușura congestia nazală
– instalaţi un umidificator în cameră pentru a crește umiditatea aerului
– daţi-i sirop de tuse

Când sunați doctorul?

Sunaţi pediatrul când stările de rău nu se ameliorează sau când copilul dumneavoastră are oricare dintre aceste simptome:

– tuse cu mult mucus
– dificultăți de respirație
– neobișnuită letargie / oboseală
– incapacitatea de a înghiţi alimentele sau lichidele
– dureri de cap şi de muşchi
– febră mai mare 39,3 ° C care durează mai mult de o zi
– umflarea ganglionilor (ganglionilor limfatici) în gât sau lângă ureche

Izolaţi copilul pentru a nu răspândi virusul şi la ceilalţi!

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Reductio ad Hitlerum – când îl invoci pe Hitler, ai pierdut dezbaterea
Reductio ad Hitlerum, o altfel de reducere la absurd   Reductio ad Hitlerum sau ad ...