S-a declarat oficial epidemia de gripă

Cosmin Ionescu ACTUALITATE Principal

134.201 de cazuri de infecții respiratorii și gripă s-au înregistrat în ultimele săptămâni în România, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Dintre acestea 54 de cazuri de decese cauzate de gripă (20 în ultima săptămână) și 894 cazuri de gripă (dintre care 372 în ultima săptămână) s-au raportat de către unitățile sanitare.

Care sunt primele simptome ale gripei la copii?

În România este, oficial, începând de miercuri, epidemie de gripă, după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv şi 54 de decese din cauza bolii. Anunţul a fost făcut miercuri dimineaţă de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Cercel recomandă evitarea aglomerărilor urbane

Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului Matei Balș, recomandă evitarea aglomerărilor urbane și ținerea copiilor acasă în caz de îmbolnăvire. Ministerul Învățământului a informat că în caz că peste 20% dintre elevii dintr-o clasă lipsesc pe cazuri medicale nu se mai fac cursuri.

Cercel mai sfătuiește părinții să nu-i ducă pe cei mici la grădiniță în caz că apar simptome de gripă. Preventiv, copiii trebuie să se spele pe mâini, pe față și să-și curețe nările cu apă și săpun, loc în care s-ar putea aduna virușii.

Peste un milion de vaccinuri au fost date gratuit până acum.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Războiul Rece ar putea reîncepe de săptămâna viitoare
Cursa înarmărilor ar putea reîncepe sâmbătă Rusia mai are timp până în acest weekend ca ...