F-16 românești, gata să apere Țara. Când vor avea loc primele misiuni?

Valentin Borcea Uncategorized

Avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene Române sunt gata să înceapă misiunile de poliție aeriană. Adică Șoimii Luptători cumpărați din Portugalia vor păzi spațiul aerian românesc de agresiuni. În ultima vreme, România de depins de aliații NATO pentru aceste misiuni.

„Știrea cu adevărat bună este că Escadrila 53, care are în dotare aeronavele F16, a fost evaluată național pentru executarea SLPA (Serviciul Luptă Poliție Aeriană) și la începutul lunii martie, va începe executarea Serviciului de Luptă Poliție Aeriană sub comandă națională. Aeronavele F16 vor putea executa și Serviciul de Luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO, după ce escadrila va parcurge și procesul de certificare specific NATO” a scris ministrul Apărării, Gabriel Leș, pe Facebook.

F-16 românești, gata de luptă

Escadrila 53 este prima care a primit în dotare avioane F-16. 12 aeronave de acest fel au fost cumpărate până acum din Portugalia de MApN. Aviația mai vrea alte 36 de aparate de zbor, dar nu a identificat de unde să le cumpere. În schimb, Slovacia, o țară mult mai mică, a anunțat în decembrie că va cumpăra 14 F-16 Block 70/72 Viper, adică cea mai nouă variantă.

Misiunile de poliție aeriană din România sunt foarte importante deoarece Marea Neagră este zonă de contact între NATO și Rusia. În august 2018, Avioanele Aviației Regale Britanice, care îndeplineau aceste sarcini în România au interceptat două avioane rusești. A fost vorba de  Suhoi Su-30, care zburau foarte aproape de spațiul aerian al NATO deasupra Mării Negre. Aeronavele rusești a fost monitorizate de două Eurofighter Typhoon din escadrila britanică staționată care era staționată baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Britanicii au plecat în septembrie, și au fost înlocuiți de canadieni. Timp de patru luni, un detașament al Forțelor Aeriene Regale Canadiene (RCAF) a asigurat misiunile NATO de poliție aeriană deasupra României. Canada a venit cu CF-18 Hornet, varianta locală a avionului american F-18. În total, escadrila canadiană din România a inclus 5 aeronave și 135 de soldați. Toți erau detașați de la o bază din Quebec, regiunea francofonă a țării.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Trenul către aeroport ar putea fi gata până la EURO! Ce spune CFR?
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie ...