Casa baronului drogurilor Pablo Escobar, aruncată în aer! Vezi ce s-a întâmplat!

Valentin Borcea ACTUALITATE INEDIT INTERNATIONAL

Fosta locuință a lui Pablo Escobar și a familiei sale din Medellin (Columbia) a fost aruncată în aer de autoritățile locale. Era vorba de un vilă uriașă cu șapte etaje, pe care Regele Cocainei a deținut-o în anii 1980, când cariera lui era în plină ascensiune. Clădirea Monaco, aflată într-un cartier exclusivist din Medellin, a fost abandonată în 1988. Atunci rivalii lui Pablo Escobar au detonat în fața vilei o mașină capcană plină cu 80 de kilograme de explozibili.

 

Autoritățile locale au decis că demolarea fostei case Escobar este mai rentabilă. Renovarea ar fi costat 11 milioane de dolari. În schimb, distrugerea și construirea unui parc în memoria victimelor baronului drogurilor pe locul vilei va scoate din conturile municipalității doar 2,5 milioane de dolari. Experții au folosit 375 de kilograme de dinamită să pună construcția la pământ.

Vila lui Pablo Escobar din Medellin, demolată cu 375 de kilograme de dinamită

Peste 1600 de oameni au asistat la demolarea controlată. În mulțime au fost și rude ale victimelor lui Pablo Escobar. Municipalitatea vrea ca Medellin să fie asociat cu traficanții de droguri și cu Escobar. Demolarea fostei case a Regelui Cocainei este un prim pas în această direcție.

Totuși, decizia primăriei a fost controversată. Clădirea Monaco era o atracție turistică foarte populară în oraș. Toate tururile care prezentau istoria cartelurilor de droguri din Medellin aveau o oprire obligatorie aici. Turiștii se pozau cu vila lui Pablo Escobar și cu picturile murale din apropiere, care îl reprezentau pe legendarul traficant. În plus, baronul drogurilor este încă idolatrizat de mulți columbieni, mai ales din rândul celor săraci. Pablo Escobar a dat sute de case persoanelor fără adăpost, a cheltuit o parte din banii obținuți din traficul de droguri pe proiecte sociale.

Pablo Escobar, Regele Cocainei și Robin Hood al Columbiei în același timp

În 1989, Pablo Escobar era considerat al șaptelea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 9 miliarde de dolari. La apogeul carierei, 80% din cocaina vândută în SUA venea de la cartelul lui. Totuși, cariera a fost construită pe un val uriaș de sânge și pe un munte de cadavre. Mii de oameni au fost uciși de Pablo Escobar și de oamenii săi. Printre victime de numără 500 de polițiști și patru candidați prezidențiale.

Pablo Escobar a fost ucis în 1993, într-un schimb de focuri cu poliția columbiană, pe un acoperiș din Medellin, orașul său natal. Avea 44 de ani.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Viorica Dăncilă, interesată de soarta românilor din Spania! Vezi cu cine a vorbit!
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut pe 23 februarie 2019, o întrevedere cu Pedro Sanchez, prim-ministrul ...