Liviu DRAGNEA, atacat de TREI bruxellezi, “vai steaua lor”

Andrei Marcu OPINIE POLITIC Principal

La Bruxelles există trei personaje care-i dau lecţii lui Liviu Dragnea, liderul partidului care a câştigat zdrobitor ultimele alegeri parlamentare. Toţi trei sunt stele căzătoare.

Frans Timmermans, vai steaua lui

Frans Timmermans, considerat uşierul lui Jean-Claude Juncker, a fost botezat în presa internaţională “Timermania”, pentru că el era considerat mâinile, urechile, ochii, picioarele preşedintelui Jean-Claude Junker.  E politician și diplomat olandez. E la vârful Comisiei Europene de cinci ani. La început a fost descris ca omul de decizii, mâna dreaptă a preşedintelui, fiind descris de presă ca un rising-star. În vreme ce-n România e aplaudat de o parte a populaţiei pentru că-i dă lecții lui Liviu Dragnea, în presa internațională e văzut deja ca o stea căzătoare.

Dar ”Timmermania”, cum a fost numită în presa internațională, a dispărut brusc. Politico scrie că a ajuns mai degrabă instalatorul din dreapta lui Juncker, decât un co-star al UE. Însă, scrie sursa citată, ambițiile lui Frans Timmermans sunt extrem de puternice. Fostul lider al Partidului Laburist din Olanda spunea despre Timmermans că ”Dacă există o persoană care vrea să cucerească o cameră, este Frans Timmermans”, adăugând că ”este devastat când nu reușește”. De amintit este că Frans Timmermans este în campanie pentru președinția Comisiei Europene, susținut fiind de socialiștii europeni, comentează DC News.

Serghei Stanișev, “penalul” de la Sofia

 

Serghei Stanișev, fost prim ministru, al Bulgariei, ACUZAT de corupţie, formulează PREDICATELE ACUZĂRII.. El dă lecții României în condițiile în care are destule probleme în țara lui, ţară care n-a acceptat formarea unui DNA, pe model românesc. Fost premier al Bulgariei, a fost implicat într-un scandal uriaș de lobby, cu bani dați lui Peter Hochegger, un lobby-ist austriac, o parte din bani s-ar fi întors în conturile soției lui Stanishev. În presa de investigaţie se vorbeşte despre 1,5 milioane de euro, pentru o campanie de promovarea imaginii Bulgariei. Contractele ar fi fost semnate în perioada guvernării lui Serghei Stanishev. Scandalul s-a lăsat cu condamnarea lui Hochegger la închisoare. El a mai fost acuzat că a pierdut documente clasificate, acuzând că acțiunea este politică, în cele din urmă fiind achitat din lipsă de probe. De-a lungul timpului a fost vizat de nenumărate acuzații, printre care dare de mită. Multe dintre acuzații au vizat chiar acțiuni la nivelul UE, din care ar fi avut de câștigat.

În urmă cu ceva timp, Serghei Stanișev vorbea criza profundă prin care trece Europa și aprecia demersurile din România, acuzând protestele periculoase ”de dreapta”.

Udo Bullmann, socialistul care a prăbuşit SPD-ul în Germania

Udo Bullmann, liderul Socialiștilor și Democraților Europeni, este om politic german, a negociat cu Angela Merkel formarea Guvernului, însă la ultimele alegeri, SPD s-a prăbușit semnificativ, fiind la un scor de doar 20%, astfel încât actualul cancelar ne mai având nevoie de socialişti la guvernare.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Reacţia lui Liviu DRAGNEA la atacurile liderilor PES. Vezi ce a declarat!
Liviu Dragnea n-a vrut să comenteze declaraţiile lui Frans Timmermans, dar a subliniat într-o declaraţie ...