Marina Română pregătește un exercițiu internațional în Marea Neagră. Câți militari vor participa?

Valentin Borcea Uncategorized

Peste 1100 de militari vor participa la primul exercițiu multinațional organizat de Forțele Navale Române în anul 2019, intitulat „Poseidon 19”. Acesta se va desfășura în perioada 1-8 martie, în raioane din apele teritoriale românești şi în apele internaționale din partea vestică a Mării Negre. Comandamentul Flotei este structura care a planificat și va conduce acest exercițiu.

Vor participa 10 nave militare românești, patru nave militare străine din Bulgaria, Germania, Spania și Turcia, precum şi două ambarcaţiuni rapide pentru scafandri. Componenta aeriană a aplicației va fi asigurată de un elicopter Puma Naval, două avioane MiG 21 LanceR și două avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române.

1100 de marinari se vor antrena în cadrul exercițiului POSEIDON 19

Ceremonia de deschidere a Exerciţiului multinational „Poseidon 19” va avea loc vineri, 1 martie, începând cu ora 13.00, la Terminalul Pasageri din Portul Constanța. Va participa și șeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Dr. Alexandru Mîrșu.

Obiectivele principale ale exercițiului vizează consolidarea interoperabilității dintre navele și echipajele participante în context multinațional întrunit, precum și certificarea capabilităților Forțelor Navale Române puse la dispoziția NATO în perioada următoare. Navele vor pleca luni, 4 martie, din portul Constanța, pentru a executa secvențele planificate pe mare.

Anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, din anul 2014, conflictele înghețate din Transnistria și Georgia, situația tensionată din estul Ucrainei și din zona Mării Azov sunt factori generatori de instabilitate în proximitatea estică a Uniunii Europene și a NATO. Una dintre măsurile de asigurare a securității pentru aliații din regiunea Mării Negre este aceea de întărire a prezenței militare navale în bazinul maritim, au transmis Forțele Navale printr-un comunicat.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Telefonul ROMÂNESC care dă clasă Samsung și Apple. Cât costă?
Ca să mărească dimensiunea ecranului, dar fără să renunțe la camera foto frontală, producătorii au ...