Trei marinari români, răpiți de PIRAȚI în Africa! MAE a activat celula de criză

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

O navă cargo cu un echipaj format din 21 de marinari români a fost atacată în vestul Africii, în largul coastelor togoleze. Agresorii ar fi pirați locali, care comit frecvent asemenea acțiuni. Cel puțin trei români ar fi fost răpiți, a confirmat Ministerul de Externe de la București.

Vas ROMÂNESC, atacat de pirați în TOGO

Nava era sub pavilion maltez și transporta produse petrochimice. Vaporul tocmai plecase din portul Lome din Togo și trebuia să ajungă în Liberia. Dar a reușit să parcurgă doar 20 de mile marine înainte să fie atacată de o navă cu pirați. Atacatorii au urcat la bord, au luat ostatici și au plecat.

MAE a luat legătura cu autoritățile din Togo și din Nigeria.

„E vorba de o navă care e folosită de o societate românească, cu echipajul întreg românesc. După ieşirea din apele teritoriale au fost atacaţi de o ambarcaţiune de piraţi. Conform instrucţiunilor pe care le au, marinarii s-au refugiat în camera de comandă şi au transmis un mesaj în legătură cu atacul care a fost desfăşurat. A intervenit marina militară, au fost salvaţi toţi, în afară de trei persoane care nu au putut ajunge la zona de timonerie unde erau baricadaţi ceilalţi”, a precizat Teodor Meleşcanu, la Parlament, citat de Digi24.

La București s-a activat celula de criză.

„Am declanşat funcţionarea celulei de criză, am luat legătura cu autorităţile din Togo şi din Nigeria. S-a întâmplat undeva între Nigeria şi Togo şi aşteptăm primele veşti. Pentru moment nu ştim dacă a fost o simplă acţiune de piraterie sau dacă a fost o acţiune teroristă. Urmează ca în zilele următoare să avem informaţiile respective”, a spus ministrul român de Externe.

Nava Histria Ivory a fost construită în 2006 de către șantierul Constanța și aparține companiei românești Histria Shipmanagement. Dar este înregistrată în portul maltez Valletta. Are 180 de metri lungime și un tonaj de peste 40.000 t. Poate transporta 47,803 metri cubi de produse petrochimice

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
ZF: Românii s-au săturat de oraș și se întorc la sat! Vezi câți au renunțat la bloc!
Peste 109.000 de români s-au mutat de la oraşe la sate în anul 2017. În ...