De ce IERUSALIM este un subiect foarte sensibil pentru Iordania?

Valentin Borcea ACTUALITATE ANALIZE INTERNATIONAL

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita în România cu doar câteva ore înainte să ajungă la București. Potrivit comunicatului dat de Casa Regală Hașemită, decizia a fost luată din cauza declarațiilor premierului Viorica Dăncilă legale de mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim.

„Decizia a fost luată în solidaritate cu Ierusalim, ca urmare a remarcilor de duminică ale premierul român Viorica Dăncilă, care și-a exprimat intenția a de muta ambasada țării sale la Ierusalim. Vizita Regelui Abdullah în România, care deține în prezent președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, urma să includă întâlniri cu președintele român Klaus Iohannis și cu lideri din Parlament.” este menționat în comunicatul oficial.

Anularea vizitei suveranului hașemit nu are doar un efect diplomatic, ci și unul economic.

„În marja vizitei, guvernele român și iordanian urmau să semneze un acord, două memorandumuri de înțelegere și un program de cooperare. De asemenea, era plănuit și un forum de afaceri iordaniano-român, la care urmau să participe reprezentanți ai sectorului privat din ambele țări.” a mai spus comunicatul Casei Regale Iordaniene.

Vizita Regelui Iordaniei urma să aibă loc ca urmare a unui demers diplomatic foarte amplu făcut de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei. Iordania este prima țară pe care fiica Regelui Mihai a vizitat-o în calitate de Șefă a Casei Regale a României. Pe 18 aprilie, MS Margareta a fost primită de Regele Abdullah al II-lea la Palatul Regal din Amman, întrevedere relatată în presa centrală din ambele țări. La întâlnire au luat parte și membri ai Guvernului iordanian. Discuțiile au fost mai ales pe teme economice și de afaceri.

 

Pe 16 aprilie, Custodele Coroanei Române a deschis Forumul Economic România-Iordania, la care participă reprezentanți ai 60 de companii românești și ai 75 de companii iordaniene. A fost cea mai mare întâlnire economică dintre cele două state organizată în ultimii ani. Din sursele NEWSTANDARD.NEWS, această călătorie economico-diplomatică a avut sprijinul autorităților române, deși finanțarea a venit de la Casa Regală.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liviu DRAGNEA oferă detalii despre starea sa de sănătate
După aproape zece zile de la ivirea problemelor de sănătate, Liviu Dragnea a apărut astăzi ...