Parlamentul britanic a respins din nou Acordul. La Londra se strigă „Bye-Bye EU”

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Chiar în ziua în care ar fi trebuit să aibă loc Brexitul, Camera Comunelor a respins pentru a treia oară tratatul acceptat de Bruxelles pentru părăsirea Uniunii Europene de către Marea Britanie. Scorul votului a fost de  344 la 286.

Comisia Europeană și-a exprimat imediat regretul că membrii Camerei Comunelor au respins din nou Acordul Brexit, cerând Marii Britanii să ofere clarificări privind viitoarele proceduri. „În contextul deciziei, perioada negocierilor în virtutea Articolului 50 este prelungită până pe 12 aprilie. Marea Britanie trebuie să ofere detalii despre viitorii paşi înainte de această dată (…). Scenariul producerii unui Brexit fără acord este unul probabil”, a transmis Comisia Europeană, potrivit Mediafax.

Mii de manifestanţi se adunau în Piaţa Parlamentului, în timp ce parlamentarii se pregăteau să se pronunţe prin vot. Scandând „Bye-Bye EU”, manifestanţii au cerut ca parlamentarii să aplice rezultatul referendumului din iunie 2016 şi să scoată ţara din Uniune. Unii manifestanţi au oprit traficul rutier în faţa Palatului Westminster, în timp ce parlamentarii dezbăteau acordul de 585 de pagini al retragerii.

Conform deciziei luate de liderii europeni la ultimul summit, în condiţiile unui nou vot negativ al parlamentului britanic faţă de acord, noua dată efectivă a Brexitului este 12 aprilie. Aceasta este şi data până la care, conform aceleiaşi decizii, Londra trebuie să comunice Bruxelles-ului calea pe care doreşte să o urmeze în dosarul Brexitului. Printre posibilele evoluţii ar fi un Brexit fără acord pe 12 aprilie sau o amânare îndelungată a Brexitului, condiţionată de acceptul liderilor europeni şi de participarea Regatului Unit la alegerile europene.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Marea Britanie a sărit în gol! „No Deal”, scenariul probabil! Ce se întâmplă cu românii din UK?
Parlamentul britanic a respins a treia oară planul de Brexit negociat de guvernul Theresei May ...