Marea Britanie a sărit în gol! „No Deal”, scenariul probabil! Ce se întâmplă cu românii din UK?

Valentin Borcea INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL Uncategorized

Parlamentul britanic a respins a treia oară planul de Brexit negociat de guvernul Theresei May cu Uniunea Europeană. Asta înseamnă că modul în care va ieși Marea Britanie din blocul comunitar este mai incert ca niciodată. Reamintim că 29 martie era ziua când Brexitul trebuia să aibă loc.

Executivul britanic a cerut o amânare a ieșirii din UE, din care tensiunilor din Parlament. Blocul comunitar a dat două variante: o prelungire a termenului până la 22 mai, dar cu o condiție: să fie votat un plan de Brexit SĂPTĂMÂNA ASTA! Ultima șansă pentru respectare a acestui ultimatum s-a dus astăzi, prin respingerea planului May a treia oară.

În aceste condiții, intră în vigoare varianta 2: Brexitul va avea loc pe 12 aprilie, asta dacă nu se întâmplă altceva pe parcurs. Londra va avea timp până atunci să spună ce vrea să facă, inclusiv dacă prelungește pe termen lung rămânerea în UE.

UE: Ieșirea fără acord, scenariul probabil acum

„Regretăm votul negativ din Camera Comunelor. O ieșire fără acord pe 12 aprilie este acum scenariul probabil. UE s-a pregătit pentru asta încă din decembrie 2017 și acum este pregătită complet pentru „no deal” la miezul nopții pe 12 aprilie. UE va rămâne unită. Avantajele din Acordul de Ieșire, inclusiv perioada de tranziție, sub nicio formă nu vor exista în cazul unei ieșiri fără acord. Mini-înțelegeri pe diverse sectoare nu sunt o opțiune. – a scris Comisia Europeană pe Facebook.

 

#Brexit – We regret the negative vote in the House of Commons. A “no-deal” scenario on 12 April is now a likely…

Publicată de European Commission pe Vineri, 29 martie 2019

Liderii europeni se vor reuni de urgență la Bruxelles pe 10 aprilie, a anunțat Donald Tusk pe contul oficial de Twitter.

Potrivit unor surse de la 10 Downing Street, citate de BBC, Theresa May crede că lucrurile merg într-o direcție bună, în ciuda eșecului de astăzi, al treilea. Cu fiecare vot a crescut și numărul conservatorilor care au votat alături de guvernul lor. Șefa executivului va căuta în continuare sprijinul necesar în Parlament pentru planul ei. Nimeni nu a exclus deocamdată un al patrulea vot. Theresa May promisese că își dă demisia dacă planul era aprobat azi. Dar cum acest lucru nu s-a întâmplat, va rănâne în fruntea executivului.

Cele mai mari probleme sunt legate de alegerile europarlamentare. Oficialii de la Bruxelles au spus clar că dacă Marea Britanie va rămâne în UE după 22 mai, va trebui să organizeze scrutin pentru Parlamentul European. Guvernul de la Londra nu este dispus că facă așa ceva iar Theresa May crede în continuare că votul poate fi evitat.

Mai incertă este situația pentru cei aproximativ 400,000 de români din Marea Britanie. În caz de No Deal, ei riscă să devină complet străini și să-și piardă drepturile.

Ce se întâmplă cu românii din UK în caz de Brexit fără acord?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Incredibil / Manfred WEBER, liderul PPE, solicită politicienilor europeni să OBSTRUCŢIONEZE JUSTIŢIA în România
Manfred WEBER, candidatul Partidului Popular European pentru preşedinţia Parlamentului European, poate fi acuzat de faptele ...