Balcanii vor deveni nod pentru gazoducte și centru de distribuție al gazului natural

Valentin Borcea Uncategorized

Liderii din România, Bulgaria, Grecia și Serbia s-au întâlnit la București, pentru o nouă reuniune a așa-numitului „Patrulater Balcanic”. Una dintre concluziile acestui summit este că Balcanii ar urma să devină o zonă crucială pentru alimentarea cu gaze a întregii Europe și, implicit, a scăderii dependenței energetice de Rusia. Gazul din Marea Neagră va și crucial pentru acest viitor, dar nu va fi singurul. Prin peninsula Balcanică va trece și gazul israelian, în drum spre Europa.

„Acordăm importanţă deosebită dezvoltării interconectărilor de gaze între statele noastre, inclusiv Coridorul Vertical, şi a operaţionalizării Inter-conectorului de gaz Grecia-Bulgaria, Inter-conectorului de gaz Bulgaria-România, Inter-conectorului de gaz Bulgaria-Serbia, Inter-conectorului România-Serbia, ca elemente-cheie în ansamblul securităţii energetice europene şi de natură să contribuie la implementarea Uniunii Energiei.
Vom continua eforturile comune pentru diversificarea surselor, rutelor şi furnizorilor în direcţia dezvoltării proiectelor agreate de comun acord în materie de infrastructură de gaze şi electricitate în cadrul oferit de Grupul pentru conectarea rețelelor de gaze naturale din Europa Centrală și de Sud-Est (CESEC) şi de Comunitatea Energiei.” scrie în declarația comună adoptată la finalul reuniunii.

Statele din Balcani vor să devină jucători serioși pe piața gazelor

În timpul conferinței de presă, cei patru lideri – premierul României, Viorica Dăncilă, premierul Greciei, Alexis Tsipras, premierul Bulgariei, Boyko Borisov și președintele Serbiei, Aleksandar Vucici – a dat mai multe detalii despre viitorul energetic al Balcanilor.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Theresa May NU se lasă! Vrea al PATRULEA vot pentru planul ei de Brexit!
Marea Britanie s-a afundat și mai mult în necunoscut ieri, după ce Parlamentul a respins ...