Coroana REGINEI MARIA nu mai este în România! Vezi în ce țară a fost mutată!

Valentin Borcea Uncategorized

 

Coroana regală purtată de Regina Maria la ceremonia de încoronare din anul 1922 şi steagul liturgic al lui Ştefan cel Mare au fost transportate în Franţa de Forţele Aeriene Române.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a efectuat astăzi o misiune specială de transport a unor exponate de patrimoniu aflate în custodia Muzeului Naţional de Istorie a României, pe ruta Otopeni – Velizy Villacoublay (Franţa), cu prilejul activităţilor organizate în cadrul Sezonului Cultural România-Franţa, în Paris şi Reims.

Citeşte şi: Guvernanţii din THAILANDA adună apă pentru ÎNCORONAREA REGELUI Vajiralongkorn

Coroana regală purtată de Regina Maria la ceremonia de încoronare din anul 1922 şi steagul liturgic al lui Ştefan cel Mare vor fi piesele centrale ale expozițiilor „Maria de România, Regină şi Artistă” organizată la Palatul Tau din Reims şi „Broderii liturgice româneşti de tranziţie bizantină” organizată la Muzeul Luvru din Paris.

Sezonul Cultural România – Franţa este un proiect de importanţă strategică pentru relaţia bilaterală şi a debutat la Paris la 27 noiembrie 2018. Sezonul continuă pe perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi propune un dialog pe dimensiunea socio-culturală, politică şi economică, prin intermediul artelor, antreprenoriatului şi comunităţilor.

Acum 100 de ani, Regina Maria pleca la Paris că să ne aducă Ardealul

Din seria evenimentelor incluse în secvenţa de închidere a Sezonului din Franţa, fac parte două proiecte patrimoniale de importanţă majoră pentru promovarea istoriei şi culturii româneşti în Franţa – expoziţia „Maria de România, Regină şi Artistă” organizată la Palatul Tau din Reims şi expoziţia „Broderii liturgice româneşti de tranziţie bizantină” organizată la Muzeul Luvru din Paris.

sursa: MApN

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Volkswagen a produs Passat-ul cu numărul 30.000.000! Vezi care model au fost produse în mai multe exemplare!
Volkswagen-ul Passat cu numărul 30 de milioane de ieșit de pe linia de asamblare. Evenimentul ...