Miliardarii francezi dau sute de milioane de euro să ajute Notre Dame!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL POLITIC

Doi dintre cei mai bogați din Franța au anunțat că donează 300 de milioane de euro pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame, devastată ieri de un incendiu. Practic, două dintre grupurile sociale pe care francezii învață de la Revoluție încoace să le deteste – bogații și creștinii – se coalizează într-un moment de mare durere.

Bernard Arnault, cel mai bogat european, și familia sa, au anunțat că dau 200 de milioane de euro pentru Notre Dame. Francezul este șeful companiei de produse de lux LVMH, care are în portofoliu Louis Vuitton, Dior, Sephora, Moet, Bulgari, Hennessy și multe altele.

„Ca urmare a acestei tragedii naționale, familia Arnault și grupul LVMH își oferă sprijinul pentru Notre Dame. Vor dona 200 de milioane de euro care să finanțeze reconstrucția acestei clădiri, parte a istoriei Franței. LVMH pune la dispoziția statului toate echipele sale – inclusiv specialiștii creativi, arhitecturali și financiari – ca să ajute la reconstrucție și la strângerea de fonduri” spune un mesaj postat pe pagina de Twitter a grupului francez.

100 de milioane de euro pentru reconstrucție vor veni și de la Francois-Henri Pinault, șeful Kering, un alt conglomerat specializat în produse de lux, care controlează bradurile Gucci și Yves Saint Laurent și Balenciaga, printre altele.

Emmanuel Macron a anunțat aseară că va porni o campanie internațională de strângere de fonduri pentru Catedrala Notre Dame.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
„Vindeți miei românești, nu carne din afară, aproape expirată!”
Crescătorii români de ovine fac un apel comun către marile rețele comerciale și le cer ...